Homemade Ferrero Rocher

Rezumat
Denumire reteta
Homemade Ferrero Rocher
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
5 Based on 80 Review(s)

Dragilor, nici nu stiti ce va asteapta azi! Asa ca tot ce pot sa va spun este sa luati o foaie si un pix, caci tare cred ca o sa va refaceti o parte din meniul de Craciun. Nici nu este cum altfel, avand in vedere ca azi bloggerii culinari au zis STOP la treburile (muuulte) de dinainte de Craciun si au gatit cu drag pentru voi! Avem o lista lunga de retete care mai de care, asa ca zic ca se merita sa le studiem si de ce nu, sa punem in practica, caci sunt testate de cei mai buni!

Si despre bombonicile astea… ahhh cat sunt de bune! Nu stiu cum sunteti voi, dar mie imi place ciocolata la nebunie, iar daca e in combinatie cu alunele de padure, deja e combinatia fatala… de buna! S-o creada ei ca mai dau bani pe Ferrero Rocher cand pot sa-mi fac in casa! Si repede si bune! Bune? Glumesc… Bestiale! Eu nu exagerez, o sa va convingeti dupa ce incercati! Si se fac din 3 ingrediente!!!

Ingrediente 35 de bomboane:

- 200 grame alune de padure

- 250 grame ciocolata tartinala gen Nutela/Fineti

- 50 grame foi de napolitane (foi simple)

- 200 grame ciocolata neagra pentru glazurat (e al 4-lea ingredient? Dar e tot ciocolata! :P )

Permiteti-mi aici sa fac o paranteza. Recomand Cooking Chocolate din Lidl, am descoperit-o recent si chiar este singura ciocolata cu care ma impac.

Alunile de padure le impartim astfel: 35 de grame de alune dam pe robot, 100 de grame maruntim cu cutitul si alegem vreo 35 de alune intregi pentru interiorul bomboanelor Ferrero. Restul? Stii voi :D

alune-de-padure

Intr-un vas relativ mic punem cele 35 grame de alune macinate, cele 100 de grame de alune maruntite si 250 grame de nutela/fineti.

fineti

Foile de napolitata se sfarma in mana si se pun intr-un vas separat. 15 grame de foi sfaramate se adauga in compozitie. Se amesteca totul bine si se da la rece. Puteti sa puneti chiar in congelator vasul pentru cateva minute.

Cand scoateti de la rece, daca vi se pare totusi prea moale compozitia, puteti sa mai adaugati napolitane sfaramate, desi… sa stii ca e ok asa! Compozitia ba e lipicioasa, ba se sfarama, dar in final merge treaba!

compozitie-ferrero

Luati cu lingurita compozitia in mana, faceti bilute rotunde in interiorul carora puneti cate o aluna de padure. Dati bila prin napolitanele sfaramate si asezati-le pe o foaie de copt, pe masa. Preferabil, dupa fiecare biluta facuta, sa va luati compozitia ce ramane pe maine cu ajutorul unui cutit. Ajuta sa nu se mai lipeasca :P

Ferrero-napolitne

Dupa ce ati terminat de facut toate bilele Ferrero, puneti la topit ciocolata, ori in cuptorul cu microunde (dar aveti grija sa nu o fierbeti) ori pe bain-marie. Fiecare bomboana o tavaliti prin ciocolata si o scoateti cu ajutorul unei lingurite/furculite, apoi asezati inapoi pe foaia de copt. Lasati asa pana se intareste ciocolata.

ferrero-in-ciocolata

Homemade-Ferrero

Bomboane-Ferrero-de-casa

Homemade Ferrero Rocher – atat de crocante si de bune, ca stiu sigur ca nu o sa vada lumina zilei prea mult! Ma si vad facand portie dubla pentru Craciun. Cu incredere va recomand sa faceti Ferrero Rocher in casa, pot sa zic oare ca-s mai bune??? :P

Ferrero-Rocher

Ferrero-de-casa

In continuare aveti bloggerii culinari care au pregatit ceva special pentru voi:

Iolanda si Georgiana Voinea               Brindusa
Dana Aphextwinz                                  Adriana Lucia Mara
Daiana si Cosmin                                   Iuliana Miu
Elena Toma                                             Lucian Gavrila
Gina Bradea                                            Lili Liliana
Uica Mihai                                                Cerasela Badr El-Din
Cristina Pana                                           Laura Laurentiu
Alice Ciobanu                                          Iuliana Florentina Avram
Lacrimioara Mihaela                              Dia Daria
Laura şi Liana                                          Andreea Denisa
Ioana Tone                                               Doina Varga
Laura                                                        Geta Cipaianu
Dana Burlacu Visternicu                       Didi
Claudia Rusu                                          Simona Haliga


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

5 Comentarii

  1. Ce bine arata! Sa stii ca incerc si eu reteta si chiar ca nu mai dau banii pe bomboanele din comert ;)
    Sarbatori fericite alaturi de cei dragi! :)

    Post a Reply
    • Claudia, astea le-am facut azi noapte… acum sunt la tura a doua :D
      La fel si tie, Sarbatori fericite si pline de liniste!

      Post a Reply
  2. Tocmai ce am terminat de facut !!! Sunt super,super bune .Nota +10

    Post a Reply
    • Ana, ma bucur mult ca-ti plac! Si eu am inceput cu o portie… dar la final m-am apucat de alta portie, sa fiu sigura ca ajung bombonicile :D Sa aveti pofta!

      Post a Reply

Trackbacks/Pingbacks

  1. Traditii culinare de Craciun la romani | Lecturi si Arome - […] Gustolandia                             […]
  2. Ciocolată de casă în foi de napolitană | Cartea de Bucate Aromate - […] Gustolandia […]
  3. Retete de Craciun de la bloggeriCooking with my soul - […] Lucian Gavrilă Gina Bradea Lili Liliana Uica Mihai Cerasela Badr El-Din Cristina Pana  Alexandra Butnari Alice Ciobanu Iuliana Florentina …
  4. Biscuiti cu lamaie (Christmas Lemon Cookies) | Food Design - […] Alexandra Butnari gustolandia […]
  5. RETETA DE CRACIUN,FRUCTE DEGHIZATE ( CHRISTMAS RECIPE,FRUITS IN DISGUISE) | Alison's Trials - […] Elena Toma Lucian Gavrilă Gina Bradea Lili Liliana Uica Mihai Cerasela Badr El-Din Cristina Pana Alexandra Butnari Alice Ciobanu …
  6. Turta dulce cu Omega 3 si 6 | Retetele Mele Dragi - […] Mihai Cerasela Badr El-Din                                …
  7. Julfa sau Pelincile Domnului | Prăjiturici şi alte dulciuri. - […] Mihai Cerasela Badr El-Din                                …
  8. Fursecuri cu crema de branza | Retete culinare din Tara bucatelor – de Alice Ciobanu - […] 09. Lucian Gavrilă 10. Gina Bradea 11. Lili Liliana 12. Cerasela Badr El-Din 13. Cristina Pana 14. Alexandra Butnari …
  9. Bomboane de pom preparate acasa (proiectul “Retete de Craciun de la bloggeri”) | Arta culinara cu Doina - […] 15. Alexandra Butnari – http://gustolandia.ro/homemade-ferrero-rocher/ […]
  10. Muşchi de porc la cuptor şi câteva reţete de Crăciun de la bloggeri | Sisters' Kitchen - […] Pingback: Homemade Ferrero Rocher | GustoLandia […]

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>