Homemade marshmallows

Cine a ratat Ziua Indragostitilor pe stil american (a.k.a Valentine’s Day) sa nu fie suparat – intotdeauna exista o solutie de back-up (a.k.a Dragobete). Si daca le-ati ratat pe amandoua, nimic grav! O surpriza romantica, din cand in cand, fara motiv, tine flacara aprinsa :) Eu cu si Boghy facem toate pariurile pe cine romantice, si chiar nu mai conteaza cine castiga si cine pierde, caci suntem amandoi castigatori :D Dar sa revenim la reteta asta dulce de inimioare:

Ingrediente:

- 200 grame glucoza (glucoza din aia buna de care mancam cand eram copii :P )

- 200 grame apa

- 75 grame apa

- 15 grame gelatina

- 150 grame apa

- 60 grame albusuri (2 albusuri medii)

- arome dupa gust (portocala, lamaie, scortisoara, rom, wisky)

- colorant (optional)

Cele 200 de grame de zahar, cu glucoza si cu 75 de grame de apa se pun pe baie de abur si se lasa la topit.

glucoza

Se lasa in jur de 10-15 minute pana prinde consistenta. Se pune apoi vasul in apa rece ca sa grabim racirea.

sirop

Gelatina se pune la inmuiat in cele 150 de grame de apa rece. Dupa ce s-a inmuiat vreo 10 minute, se pune pe baie de abur, sau la microunde sa se dizolve.

Dupa ce s-a racit siropul de glucoza, se trece la albusuri. Se mixeaza bine cu un praf de sare pana devin tari. Se adauga siropul de glucoza peste albusuri, impreuna cu gelatina.

amestec

Se mixeaza bine in continuare pana se omogenizeaza. Daca se doreste, se poate pune putina culoare si arome dupa gust. Eu am lasat asa, si a avut gust de glucoza, dar ar fi mers un rom :)

culoare

In tava mica am pus folie uda ca sa o pot modela usor. Am turnat compozitia in tava si totul a mers la frigider pana a doua zi.

Se pudreaza cu zahar pudra si se taie in forme… de care doriti, eu am fost in ton cu luna aceasta… inimioare :P

inimioare

Pentru sotul meu si pentru voi toti: inimioare homemade marshmallows.

Va pup!

featured

Pentru utilizarea galbenusurilor ramase aveti aici cateva idei :)


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

2 Comentarii

  1. In sfarsit, multam. Asta este reteta pe care o cautam. Retetele de bezele pe care le-am gasit pana acum era de fapt de macarons si nu de bezele.

    Post a Reply
    • Bucur, astept sa-mi spui cum au iesit bezelele astea americanizate :P

      Post a Reply

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>