Iepure la ceaun

Rezumat
Denumire reteta
Iepure la ceaun
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
4.5 Based on 16 Review(s)

Ehehee… Dupa cum am mai zis, acest  iepure la ceaun a fost de mult planificat, dar cu o seara inainte de marea iesire la munte ne-am trezit ca nu stim cum sa-l gatim… Acasa, mama facea friptura de iepure sau mancarica rece cu lamaie si masline, dar la ceaun… Am zis totusi ca nu are ce sa fie asa de complicat, si i-am asigurat pe baieti ca o sa-l fac eu si ca o sa iasa foarte bun. Sa va povestesc: :)

 

Ingrediente:

- 1 iepure (noi am avut doi iepuri, putin sub 5 kg, dar sa zicem ca am folosit doar vreo 3 – 3,5 kg ca restul l-am facut pe gratar)

- 5 cepe

- 1 praz

- 500 grame ciuperci

- 2 catei de usturoi

- condimente (piper rosu, mustar boabe, coriandru, ienibahar, cuisoare, foi de dafin, boia de ardei dulce, sare)

- ulei

- 1 lamaie

- apa

Se face focul pentru ceaun si se pune uleiul la incins. Dupa ce se incinge, se pun cei 2 catei de usturoi si condimentele (piperul, mustarul, coriandrul, ienibaharul si cuisoarele) si lasam sa sfaraie maxim 2 minute.

Dupa aceea adaugam ceapa taiata solzisori si amestecam. Lasam la foc mic (a se pune doar cate un lemn pe foc!) pana se inmoaie putin, dupa care se adauga boiaua de ardei si se mai fierbe timp de 1-2 minute.

Se adauga carnita de iepure si se toarna apa cat sa acopere carnita, se pun frunzele de dafin si se lasa la fiert incet. Se amesteca constant.

Cand carnita este aproape fiarta se pune prazul taiat rondele si ciupercile, se pune sare si se lasa la fiert in continuare.Dupa cum se vede si in fotografii, noi am inceput ziua… si am terminat noaptea :D asa ca trebuie sa lasati putin pe foc (desi a fost un iepure tinerel).

Cand este gata se aseaza deasupra felii de lamaie.

Si eu in plina actiune :P

Se serveste cald, dar a doua zi, am mancat si rece si a fost la fel de bun! Chiar am vorbit cu Bogdan sa-mi mai faca rost de niste iepurasi din astia, ca tare gustosi au fost!

Sa va descriu gustul? O carne foarte frageda, aromata, si foarte sanatoasa (iepurasii au fost luati direct din curtea omuletului de la tara, taiati special pentru noi).

Puteti sa faceti si acasa, pe foc, doar ca faptul ca am stat in aer liber a facut iepurele si mai bun (ca sa nu mai zicem de fum, de atmosfera si asa mai departe :P ). Si sa nu mai vorbim de faptul, ca l-am lasat pe Bogdan sa puna pe foc si sa amestece si eu tot veneam si mai puneam ce era nevoie in el… si toata lumea l-a felicitat pe el pentru mancarica asta asa de buna. Chiar si acum, daca ii intrebati cine a facut iepurele la ceaun, toti o sa zica ca Bogdan… bine macar ca e tot in familie :D


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

11 Comentarii

  1. am facut si eu iepure la ceaun!!! :) a iesit ceva …deosebit de bun…!!carnea a devenit atat de frageda….foarte gustoasa!!! multumeeeeessccc!!! :)

    Post a Reply
    • Mihaela, ma bucur sa aud asta! si noua ne-a placut taaaare mult! stiu ca urmaresti blogul meu, asa ca astept feedback de fiecare data cand incerci ceva :) pupici!

      Post a Reply
  2. Salutare, chiar acum e pe foc iepurasul , si deja miroase in toata casa de-ti lasa gura apa. La vara il voi incerca in natura(poate pe malul Moldovei chiar, la Voronet ). Multumesc de reteta si SARBATORI CU BINE !!

    Post a Reply
    • Ce bun!!! Desi e bun si in casa, pe aragaz, cel din natura, facut la lemne e si mai bun… o fi atmosfera de vina? :D Noi ne gandim sa refacem iepurasul de rev :) Sper ca v-a placut la fel de mult cum ne-a placut si noua! Si sper ca ati petrecut bine si ca inca o sa mai petreceti ca mai urmeaza zile de sarbatoare! Numai bine si voua!

      Post a Reply
      • Acum i-am taiat si ii pregatim de cuptor..Yaaamiii ;-) )0

        Post a Reply
  3. Multumesc Alexandra

    Foarte bun trebuie sa fie chiar acum merg la bucatarie sa- l prepar pe iephrasul meu la ceaun

    Post a Reply
  4. noi crestem iepuri si mancam des asa ca stim cat sunt de gustosi.

    Post a Reply
    • Aura draga, nu pot sa zic decat ca esti o norocoasa! Ce retete bune cu iepure mai pregatesti? :P
      Te pup cu drag!

      Post a Reply
  5. sincer i,ti sp mai lucreaza putin la sos nu prea arata bn pune si 3 cuti de rosi in bullion si lasa sa scada mai mult sosul trebuie sa fie putin mai gros nu ciorba

    Post a Reply
    • Alin, la ora tarzie din noapte si pe intuneric nu a contat decat gustul :) ) Cum mai fac rost de iepuri, o sa incerc si varianta cu rosiile si revin cu detalii :D
      Multumesc de comentariu, te mai astept cu drag pe blog! Alexandra

      Post a Reply

Lasă un răspuns către Alexandra Butnari Anulează răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>