Inghetata cu cacao

Rezumat
Denumire reteta
Inghetata cu cacao
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
4.5 Based on 10 Review(s)

Nu v-am zis de noua achizitie :D De fapt cadou-achizitie. Anca, cumnatica mea, ne-a dat acum cateva saptamani cand a venit  la noi, ceva banuti de casa noua – ca sa fie sigura ca luam intr-adevar ce avem nevoie. E bine daca dupa 2 ani de cand suntem deja mutati, inca primim cadouri de casa noua :D Si uite asa, pe langa masina de orez primita acum 2 ani (direct din Japonia!), am adaugat pe lista si o masina de inghetata, si un filtru si expresor de cafea si 2 perne (antialergice! – ca sufar si eu de boala secolului – alergia). Si cu ce alta inghetata as putea incepe… daca nu cu reteta ce o facea mama - inghetata cu cacao. Chiar vorbeam cu fratele meu cat de mult ne placea, chiar daca avea cristale de gheata (caci mama nu mai avea timp sa o tot amestece). A iesit la fel de delicioasa cum imi aduceam aminte, insa fara cristale:

Ingrediente:

- 6 oua

- 1/2 kg smantana

- 6 linguri zahar

- 2 linguri cacao

- bucati de ciocolata (optional)

Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza cu 3 linguri de zahar pana se deschid la culoare.

galbenusuri

Smantana rece se mixeaza si ea, apoi se adauga 3 linguri de zahar si se mixeaza in continuare pana se face frisca.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare (detalii aici) apoi se amesteca toate cele 3 compozitii.

compozitie

Se adauga cele 2 linguri de cacao (daca este nevoie se mai poate adauga) si se mixeaza bine.

cacao

Daca o faceti la masina de inghetata puneti compozitia conform instructiunilor aparatului dvs. de inghetata. Cand incepe sa se intareasca adaugati ciocolata taiata bucatele.

ciocolata

Daca nu aveti masina de inghetata (va recomand cu caldura una!) nu va stresati. Mama a facut ani de zile inghetata si va asigur ca e foarte buna. Daca vreti sa nu faca cristale de gheata procedati astfel: dupa ce ati adaugat cacao si ati mixat bine, adaugati si ciocolata si amestecati cu o spatula. Puneti in vasul pe care-l dati la congelator si aveti grija ca dupa 30 de minute sa scoateti vasul si sa mixati din nou. Procedati asa de vreo 3-4 ori si nu o sa mai faca cristale de gheata.

Inainte sa o dau la congelator arata asa:

inghetata-semi-inghetata

Iar dupa ce am scos-o din congelator si m-am chinuit sa fac bile cu lingura (da, trebuie sa-mi cumpar o ustensila din aia speciala de inghetata :P ). Am mai presarat ciocolata deasupra si am savurat. E buna rau!

Si asta e prima reteta de inghetata – inghetata cu cacao…. daca ati stii cate mai am in minte… numai sa reuseasca Boghy sa pape atatea hahaha :P

inghetata-de-cacao

inghetata-cacao

Si un prim plan gustos si racoros

inghetata-cu-cacao


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>