Inghetata cu rubarba si dulceata de trandafiri

Rezumat
Denumire reteta
Inghetata cu rubarba si dulceata de trandafiri
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
5 Based on 7 Review(s)

Rubarba rules this season! Cea mai racoroasa, mai fresh inghetata este clar inghetata cu rubarba si daca mai punem langa ea si ceva dulceata din petale de trandafiri... o nebunie!!! Detalii despre aceasta planta minune, gasiti aici.

Ingrediente:

- 700 grame rubarba

- 300 grame zahar (sau dupa gust)

- 300 grame smantana

- 2 linguri dulceata trandafiri

- 1 lingura zeama de lamaie

 

Incepeti prin a spala tulpinile de rubarba foarte bine dupa care taiati capetele. Din ce m-am mai documentat se spune ca e bine sa o cureti pentru ca este mai tare coaja si are fibre ceva mai tari. Eu am si curatat si am lasat o bucata fara sa-i curat coaja pentru a face diferenta. Nicio diferenta! Din contra, daca nu o curatati de coaja, isi va pastra culoarea rosiatica. Atentie insa, vorbim de tulpinile tinere, daca sunt mari si batoase, le curatati pentru ca altfel se vor simti betisoarele.

Incalziti cuptorul la 180-200 grade. Dupa ce ati spalat rubarba, taiati-o in bucatele de 1 cm. Puneti rubarba intr-un vas termorezistent si presarati zaharul deasupra. Eu am pus in jur de 300 de grame. Nu uitati ca este o planta acrisoara si nu trebuie sa o facem dulce, caci asta e farmecul ei. Luati in calcul ca oricum vom mai pune si dulceata de trandafiri, care este dulce, deci…

rubarba

Acoperiti vasul si dati la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, unde vor da drumul la sirop si astfel se vor inmuia. Verificati daca sunt coapte bine, pentru ca vom face un piure din ele. Daca este necesar, mai lasati la cuptor. Este momentul in care puteti sa gustati sa vedeti si de zahar, insa, nu uitati ca trebuie sa fie acrisor la gust :D

rubarba-la-cuptor

Cand scoateti de la cuptor luati un blender vertical sau turnati in robot si maruntiti. Va iesi un piure destul de lichid. Lasati sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei.

spuma-de-ruubarba

Bateti smantana (este recomandat sa folositi o smantana buna, de tara, sau una care sa aiba cel putin peste 30% grasime). Turnati apoi peste piureul de rubarba, amestecati bine, adaugati lingura de zeama de lamaie si 2 linguri de dulceata de trandafiri, omogenizati bine si e gata.

Sau ma rog, aproape gata. Eu torn compozitia in masina de inghetata insa nu rezist sa o las prea mult pentru ca nu-mi place motorasul si o mut rapid in congelator.

Pentru a evita formarea cristalelor de gheata, amestecati inghetata din 30 in 30 de minute pentru cateva ore… cat aveti rabdare :D

Inghetata de rubarba si dulceata de trandafiri este una foarte racoritoare datorita gustului acrisor, usor dulceag la final cand se simte aroma de trandafiri. Este o inghetata parfumata, numai buna pentru zilele toride de vara. Si una simpla de facut, fara prea multe ingrediente!

inghetata-cu-rubarba

inghetata-de-rubarba

inghetata-rubarba

Retete similare in blogosfera romaneasca:

Inghetata cu capsuni si rubarba

Inghetata de rubarba (reteta Dukan)

Desert cu rubarba si coacaze


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>