Mancare rece de iepure cu masline

Rezumat
Denumire reteta
Mancare rece de iepure cu masline
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
3 Based on 28 Review(s)

Pentru ca aveam la congelator 2 iepurasi de la Diana (multumesc :*) si pentru ca tot se anuntau musafiri, a venit randul sa-i gatesc. Si daca mancare de iepure la ceaun am facut, si friptura si gratar… trebuia sa incerc si altceva. Si pentru ca am vrut sa stau cu musafirii cand aveau sa vina la noi, cel mai potrivit a fost sa fac o mancare rece de iepure cu masline si lamaie. Delicios!

Ingrediente:

- 1 iepure

- ceapa muuuulta, cam 1 kg

- 300 grame masline mari

- ulei + otet (parti egale cate 2-3 linguri)

- condimente: 2-3 foi de dafin, sare, piper, ienibahar, secarica

- 2-3 linguri bulion

- 1 lamaie

Iepurele se portioneaza. Eu am folosit inclusiv carcasa, pentru ca la mancare merge bine. Ceapa se taie julien. Intr-un vas incapator se pune iepurele, ceapa fideluta, uleiul, otetul si condimentele, se amesteca bine, se acopera si se da la rece, preferabil peste noapte, daca nu macar pentru 2-3 ore, ca sa aiba timp sa se marineze.

iepure-la-marinat

A doua zi, se scoate de la frigider si bucatile de carne (preferabil fara ceapa ca sa nu se arda) se prajesc putin, cat sa capete putina culoare.

se-prajesc

Ceapa se pune in oala si se caleste cateva minute., fara a lasa sa se arda, doar sa se inmoaie.

ceapa

Apoi se pune carnea de iepure.

mancare-de-iepure

Se adauga apa cat aproape sa acopere carnita, apoi se pune capac si se lasa la fiert la foc mic de tot.

Dupa o ora, ora si jumatate se pun cateva felii de lamaie peste carnita (preferabil curata de coaja – caci e mai amara). Eu am avut 2 iepurasi asa ca am pus 1 lamaie intreaga.

lamaie

Se lasa acum fara capac pentru a scadea apa. Amestecati din cand in cand. Cand carnea e fiarta si se desprinde usor de pe oase, se pune bulionul, apoi maslinele.

iepure-cu-masline

Se acopera din nou pentru a se inmuia maslinele. Se lasa la fiert pentru inca 15-20 minute. In acest timp se da gust de sare si piper. Se lasa la racit si se serveste cu lamaie si painita.

O buuunatate! Atat de bun ca nu am mai apucat sa pozez niciun bulanas :D

mancare-rece-de-iepure

iepure-cu-lamaie-si-masline


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

2 Comentarii

  1. …toate bune si frumoase..dar nu e iepure salbatic…deci la gust ai pierdut 70%…..sau vrei sa zici ca acela e iepure salbatic?????

    Post a Reply
    • Alex, nu am scris nicaieri ca e vorba de iepure salbatic :) E vorba de iepurasi crescuti prin curte/custi, la tara… Stiu ca cei salbatici au alt gust, alta aroma, alta carne… dar ne multumim cu ce avem :) O seara frumoasa iti doresc si te mai astept la mine pe blog!

      Post a Reply

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>