Masline crocante umplute cu branza

Rezumat
Denumire reteta
Masline crocante
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
5 Based on 13 Review(s)

Vazusem aceste masline crocante umplute cu branza acum vreo luna de zile, intr-o carte pe care mi-a adus-o fratele meu din San Francisco (500 Tapas) si de atunci am asteptat momentul prielnic pentru a le face. Si momentul cel mai bun a fost ziua lui Bogdan, cand trebuia sa fac un aperitiv rece, niste gustarele pe care sa le serveasca musafirii la un paharel. Desi recunosc ca necesita ceva timp prepararea lor, aprecierile musafirilor au fost pe masura. Dar stiti cum e… orice lucru bun necesita timp, asa ca nu va feriti de migaleala, caci sunt sigura ca dupa prima imbucatura… veti realiza ca de fapt munciti pentru ceva cu adevarat bun!

Ingrediente:

- 200 grame masline fara samburi (negre, verzi – care va plac mai mult)

- 100 grame branza (puteti folosi amestec de branza, cum am facut eu, sau puteti sa folositi doar un sortiment – parmezan, branza de vaci, de oaie, branza cu mucegai… etc)

- o lingurita verdeata

- smantana (optional)

- sare si piper

- 1 ou

- 1 lingura lapte

- 100 grame faina

- 100 grame pesmet

- 200-300 ml ulei

Se pune branza intr-un robot, impreuna cu verdeata si condimentele. Eu am folosit parmezan, si putina smantana pentru a putea totusi sa fac o pasta. Nu trebuie sa fie o pasta foarte moale pentru a nu curge din masline, ci trebuie sa fie o compozitie atat de moale incat sa puteti sa puneti in pos.

branza

Se iau maslinele fara samburi.

masline

Si cu ajutorul posului se umplu. Si nu, nu e moale compozitia, m-am chinuit putin sa le umplu. Asadar, daca folositi parmezan, preferabil sa-l dati pe robot separat inainte, apoi sa puneti celelalte ingrediente, pentru a fi siguri ca se macina de tot.

masline-umplute

Bateti bine oul cu furculita si adaugati lingura de lapte. In doua vase separate puneti faina si pesmetul. Turnati uleiul intr-o tigaie si lasati sa se incinga. Luati cate o maslina, o dati prin faina, apoi prin ou si in cele din urma prin pesmet. Am repetat aceasta operatiune de doi ori pentru ca rezultatul sa fie cat  mai crocant :) .

masline-prin-pesme

Puneti maslinele in tigaie si aveti grija sa le rumeniti pe toate partile. Le prajiti la foc mediu. Cand le scoateti sa le lasati pe prosoape de hartie pentru a absorbi uleiul in exces.

masline-crocante-in-pesmet

Merg de minune cu sos de usturoi Alioli (Aioli) si cu bere. Cel mai mult mi-a placut ca invitatii nu stiau la ce sa se astepte… oare ce mananca? :D Si surpriza… sunt bune, atat de bune ca s-au si terminat rapid!

Masline-crocante

Ce ziceti de aceste mini aperitive foarte aratoase, maslinele crocante umplute cu branza merg la un pahar de bere, nu?

masline-cu-branza

masline-crocante-umplute


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>