Mujdei moldovenesc

Exista multe feluri de a prepara usturoiul. Acesta este unul traditional de la noi din zona. Merge de minune la peste, de fapt, nici nu concep pestele fara sa fie bine scaldat in mujdei :D

Ingrediente:

- 1 caciulie de usturoi – 5-6 catei de usturoi mai mari

- sare

- ulei

- 50-100 grame de smantana

Bunicii nostri faceau usturoiul in piua, sau mojar cum mai este cunoscut, noi in schimb tindem sa dam usturoiul prin presa pentru ca este mult mai usor. Recunosc ca de cele mai mlte ori si eu fac la fel, insa daca doriti un gust adevarat de mujdei, va recomand sa-l bateti in piua. De preferat, se presara peste usturoi sare mare.

mojar

Dupa ce s-a maruntit bine se adauga putin ulei si se amesteca bine pana se formeaza o pasta fina. Abia atunci se adauga smantana. Daca este cazul, mai adaugati sare.

featured

Pentru a vedea cum se prepara traditional usturoiul in Ibiza, dati click aici

Daca vreti sa cititi mai multe retete de peste care merg perfect cu mujdei, dati click aici

Pentru a vedea alte mancaruri traditionale, dati click aici


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>