Musaca de cartofi cu carne

Rezumat
Denumire reteta
Musaca de cartofi cu carne
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
5 Based on 10 Review(s)

Dragii mei, eu sunt cu gandul la concediu…care vine abia peste 2 luni. Sper sa ies rapid din starea asta de “leneveala” de acasa, caci la serviciu sunt in priza maxima, doar e sezonul, nu? Asa ca ajung prea obosita acasa ca sa mai gatesc. Noroc ca Bogdan al meu e acum la etapa de salate :D Si ca sa-l scot putin din starea asta, am facut ceva ce stiu sigur ca-i place: musaca. Va rog frumos sa nu ma intrebati de ce-s morcovii doar deasupra caci nu o sa va zic! Cum sa recunosc ca desi ii aveam langa mine, am uitat sa-i pun? :( ( M-am suparat asa de tare cand i-am vazut dupa ce am pus cartofii si sosul deasupra, ca imi venea sa refac totul :) ) Stiti cum e… se intampla sa nu ai chef sa gatesti si inca o data mi-e confirmata teoria ca in astfel de momente mai bine iesi in oras si esti si linistit pana la urma. Dar hai ca la urma urmei nu are nimic ca toti morcovii-s deasupra, ca de mancat s-a mancat, ceea nu inseamna decat un singur lucru: ca a iesit o musaca gustoasa!

Ingrediente:

- 8-10 cartofi mai mari

- 3 morcovi

- 600-700 grame de carne tocata (de pui, de vita, de porc, de ce vreti)

- 2-3 cepe

- condimente: sare, piper, boia dulce, ghimbir, cimbru

- verdeata (optional – eu am pus marar caci asta aveam in frigider)

- sos bechamel din 50 grame unt + 1 lingura faina + 200 ml lapte + nucsoara

Cartofii se spala bine de tot si se pun la fiert cu tot cu coaja. Se lasa cat sa se patrunda putin, apoi se da la racit si se curata de coaja. Se taie felii, nici prea groase, nici prea subtiri :)

Intre timp, pregatiti ceapa – se tsie cuburi (click aici pentru a vedea cum toc eu ceapa) si se caleste in putin ulei. Am folosit ceapa verde, sa profitam de ea cat este, asa-i? :D

ceapa

Se adauga carnea (eu am avut si de porc si de vita).

carnita

Se condimenteaza cu sare, piper, boia, ghimbir, cimbru.

[e-foc

Se lasa cat sa scada putin apa si carnea sa fie patrunsa.

Morcovii se taie rondele si se calesc (separat) si ei.

Se prepara sosul bechamel (mai multe detalii aici). Untul se pune la topit si in el se adauga 1 lingura de faina. Se lasa pe foc mic, amestecand, pana isi schimba culoarea si devine ca o crema. Se toarna laptele cu o mana iar cu cealalta se amesteca cu telul continuu, pentru a nu face cocoloase. Daca doriti mai mult sos, turnati mai mult lapte. La sfarsit se pune putina nucsoara.

Toate pregatite, se trece la treaba. Se ia un vas yena, se unge cu putin sos bechamel, se aseaza feliile de cartofi ca pe niste solzi, se pune jumatate din cantitatea de carnita. Acum deasupra puteti pune jumatate din feliile de morcov (daca nu uitati de ele ca si mine :P ). Peste acestea se toarna iar putin sos, iar cartofi, iar carnita, iar morcovi. Si in sfarsit ultima tura de sos. Nu am avut cascaval in casa, asa ca va spun ca merge foarte bine si fara! Si pentru ca eu am uitat de morcov, i-am pus la final. Peste cartofi am pus ultimul strat de sos, marar tocat si peste rondelele de morcovi.

inainte-de-cuptor

Se pune o folie de aluminiu deasupra si se da rapid la cuptorul incins. Dupa vreo 20 de minute se poate lua folia si se lasa sa se rumeneasca.

musaca-de-cartofi

Se serveste cald, cu salata sau muraturi.

Sa aveti pofta! Noi am avut :P

,isaca-de-cartofi-si-carne


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>