Musaca de vinete

Rezumat
Denumire reteta
Musaca de vinete
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
4.5 Based on 13 Review(s)

Daca era dupa dragul meu sot, toata vara faceam numai vinete cu maioneza. Ceea ce am si facut, pana m-am saturat de atata maioneza. Musaca de vinete nu am mai mancat, dar m-am gandit ca rau nu are ce sa iasa. Am pregatit-o in cursul zilei, iar seara doar am bagat-o la cuptor. Nici nu am avut rabdare sa o las prea mult caci m-a innebunit mirosul. Am pozat-o repede si degraba caci mai ca eram cu limba scoasa :D si cand am luat prima gura…

Ingrediente:

- 4 vinete mijlocii

- 500-600 grame carne amestec

- 1 ceapa mare

- 50 – 100 ml vin rosu

- 2 linguri bulion/ suc de rosii

- ulei

- condimente: sare, piper si putin cimbru

- 50 grame unt

- 1 lingura faina

- 250 ml lapte fierbinte

- un praf nucsoara, sare si piper

- 50 gr cascaval

Prima data incepem cu vinetele. Le spalam bine si apoi le taiem rondele de jumatate de cm. Incingem grill-ul sau o tigaie in care punem foarte putin ulei si le frigem pe ambele parti, presarand si putina sare peste ele. Le scoatem pe o farfurie si continuam pana terminam cu vinetele.

Turnam din nou putin ulei si punem ceapa tocata marunt, peste care presaram putina sare. Lasam la foc mic pana incepe sa-si schimbe culoarea (da da, ceapa rosie am avut eu :P ) si atunci adaugam carnea.

ceapa-calita

Lasam sa se friga putin si adaugam vinul. Cam 100 de ml am pus eu. Condimentam cu sare, piper si cimbru si lasam pe foc mic, sa scada si sa se rumeneasca frumos. Ce aroma o sa capete carnea!!! Spre final, cand incepe sa se rumeneasca, adaugati cele 2 linguri de bulion/ suc de rosii si mai lasati pentru 5 minute.

carne

Intre timp trecem la prepararea sosului bechamel. Nu o sa intru in detalii, gasiti tot ce aveti nevoie, explicat pas cu pas, asa ca trecem mai departe la asamblare.

Luam un vas de yena. Punem rondelele de vinete una langa alta, pana acoperim suprafata vasului. Impartim carnea in 2 si punem peste vinete o jumatate din cantitatea de carnita. Deasupra punem un alt strat de vinete, dupa care cealalta jumatate de carnita. Ultimul strat sa fie de vinete.

vinete

Peste el turnam sosul bechamel. Acoperim cu o folie de aluminiu si dam la cuptorul incins unde lasam in jur de 30 de minute. Intre timp se da pe razatoare cascavalul. Dupa 20 minute puteti sa luati folia si lasati fara.

sos-bechamel

Se scoate vasul yena din cuptor, se presara cascavalul si se da din nou la cuptor pana se rumeneste frumos.

musaca

Se taie crusta crocanta si se ia cu o spatula, cu mare grija sa nu va frigeti. Sau cel mai bine lasati pentru 10-15 minute, sa se mai racoreasca. Noi nu am rezistat, inca se vede aburul iesind din ea :)

Nu ma intrebati de ce nu am gatit pana acum musaca de vinete pentru ca nu stiu. Stiu doar ca de acum o sa o fac des, pentru ca-mi place combinatia de carne aromata cu dulceata vinetelor, iar crusta crocanta de bechamel si de cascaval… Nebunie curata!

musaca-de-vinete

 

musaca-vinete


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>