Negresa simpla de post

Rezumat
Denumire reteta
Negresa simpla de post
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
4 Based on 109 Review(s)

Cine nu a crescut cu negresa simpla de post? Fie ca e vorba de varianta simpla, de post, fie ca e vorba de negresa cu nuci sau negresa cu glazura, e pe placul tuturor. Este o reteta simpla, usor de facut si cu ingrediente la indemana, accesibile ca si pret. Poate de asta este atat de iubita si de des facuta. Dar sa nu negam faptul ca e si foarte buna, mie personal imi place tare mult si cand eram la mama acasa o rugam sa faca mai des.

Ingrediente:

- 1 cana zahar (de 250)

- 3/4 cana ulei

- 1 cana apa fierbinte

- 3 linguri gem (visine, cirese negre, capsuni ce aveti in casa)

- 2 linguri cacao

- 2 cani faina

- arome: coaja lamaie/esenta

- 1 lingurita cu varf de bicarbonat de sodiu stinsa in otet

- un praf de sare

- fulgi de cocos pentru ornat

Pregatiti cuptorul la temperatura medie de 160-170 de grade. Tapetati cu hartie de copt o tava de dimensiuni mici (30/20 cm).

Puneti zaharul si apa fierbinte intr-un bol si amestecati. Turnati uleiul si omogenizati din nou. Apoi puneti cele 3 linguri de gem (de capsuni in cazul meu) si cele 2 linguri de cacao si amestecati.

cacao

Puneti apoi faina, praful de sare si aromele (eu am pus coaja de lamaie).

faina

Lingurita plina de bicarbonat o stingeti intr-o lingura de otet (aveti grija ca face spuma), dizolvati bine si turnati peste faina. Amestecati totul foarte bine si turnati in tava pregatita.

compozitie-negresa

Lasati la cuptorul incins pana trece testul cu scobitoarea.

Cand scoateti de la cuptor presarati cu fulgi de cocos si lasati la racit in tava. Se taie rece.

Nu-i asa ca-i simplat? Si buna! Cea mai buna negresa simpla de post :)

Pofta mare!

negresa-de-post

negresa-de-post-cu-cocos

negresa-simpla-de-post

 


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

3 Comentarii

  1. am facut si negresa de post…. ce e drept… fara dulceata… dar a iesit foarte buna… nuca de cocos a facut totul…. si cum NE dorim tot mai mult dulce… si cum NU avem ciocolata la indemana… facem prajituri de post… si unde putem gasi decat pe blogul Alexandra Butnari. multumim alexandra… pt tot…

    Post a Reply
    • Marius, se pare ca s-a pierdut la scris, dar dupa cum se vede si in poza, se pune la inceput. Modific imediat, multumesc de atentionare.
      Te mai astept pe blog.

      Post a Reply

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>