Ochiuri in paine

Daca aveti musafiri care stau peste noapte si vreti sa le pregatiti un mic dejun mai special, sau… de ce nu, sa va treziti jumatatea cu bunataturi, ar fi bine sa incercati aceste delicioase oua in paine! Nu doar ca arata foarte bine, dar si gustul e pe masura! Indiferent pentru cine le pregatiti, sigur ii veti surprinde! :P

Ingrediente 2 bucati: (eu am pregatit pentru sotul meu drag)

- 2 forme de briose

- 2 ochiuri

- 2 felii de paine

- 2 felii de costita

- putin cascaval ras

- ardei rosu, praz pentru decor

Se incinge cuptorul la 200 de grade. Se iau formele de briose. Feliile de paine se aseaza in forme, in asa fel incat in interior sa fie cat mai mult loc. Cred ca din imagini o sa intelegeti mai usor :D

Se adauga costita calita foarte putin inainte, cateva cubulete mici de ardei rosu si putin cascaval ras.

Puneti oul crud, un praf de sare deasupra si dam degraba la cuptor, nu de alta, dar trebuie sa se rumeneasca bine painea, si oul sa se “coaca”.

Lasati la cuptor in functie de cum preferati oul – prima data cand am facut am lasat galbenusul moale. Mie mi-a placut, insa Bogdan il prefera sa fie ceva mai tare, sa nu se miste prin farfurie. Inainte de a fi gata, se adauga din nou putin cascaval ras si se mai lasa 1-2 minute la cuptor pentru a se topi.

Se decoreaza dupa bunul plac. Eu am folosit ardei rosu si praz.

Painea crocanta, interiorul lichid, cascavalul topit… o minuntatie! L-am dat pe spate pe sotul meu :P

O sa le refac si cand voi avea musafiri, ca arata asa de bine…

Pofta buna la ochit! :P

Si sectiune moale de la prima tura de ochiuri in paine.


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

5 Comentarii

  1. Am facut aceasta reteta si a iesit ft buna numai k painea sa ars un pic. Oare de ce?…

    Post a Reply
    • Poate ai tinut la foc prea mare si de aceea s-a ars painea. Ideea e ca trebuie tinute la foc mediu, si preferabil la mijloc, sau chiar sus in cuptor. O sa vezi ca daca le mai incerci o data, o sa iasa mai bine :)
      Spor si astept comentarii si la alte retete pe care le-ai incercat.
      Pupici Corina!

      Alexandra

      Post a Reply
  2. M-am tinut de cuvant si le-am facut!!! Delicioase, sanatoase si nimic mai usor :*:* Ce inseamna sa ai master chef-ul langa tine :P :) )

    Post a Reply
    • In devenire hahahahah :P
      Si mie imi plac mult de tot! Si chiar nu le-am de ceva vreme, asa ca le am in vedere :)

      Post a Reply

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>