Omleta cu zucchini

Rezumat
Denumire reteta
Omleta cu zucchini
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
5 Based on 10 Review(s)

Sunt mai multe tipuri de dovlecei, cei mai raspanditi in zona noastra fiind cei cu coaja verde deschis. La italieni de exemplu, mai raspanditi sunt cei cu coaja verde inchis – zucchini. Dar mama are in gradina pe langa cele 2 tipuri de dovlecei si din aceia cu coaja galbena. La urma urmei nu mai conteaza de care avem, important este sa-i consumam cat mai mult, acum, cand le este sezonul. Stiti deja ca dovleceii au peste 95% apa, de aceea cand ii presarati cu sare ies picaturi de apa la suprafata. Ceea ce e important de stiut este ca majortitatea substantelor active (potasiu, magneziu, fosfor) se afla in coaja si in imediata apropiere de aceasta, de aceea, cel mai bine este sa-i spalati bine si sa-i consumati cu tot cu coaja.

Si cum altfel sa ne incepem dimineata daca nu cu o omleta cu zucchini, din oua de prepelite.

Ingrediente 2 persoane:

- 2 zucchini mici (sau unul mai mare)

- 15-20 oua de prepelita

- putin ulei de masline

- sare, piper

- branza (optional)

Nu va speriati de numarul mare de oua! Ca si greutate 5-6 oua de prepelita fac cat un ou de gaina, insa nu si la proprietati, caci acestea nu au colesterol – se zice ca sunt singurele oua dietetice. Si pe langa lipsa colesterolului, se adauga o lista lunga de beneficii: vitamine, minerale, fier, zinc, potasiu, calciu, sulf.

Sa revenim totusi la omleta noastra :) Spalati bine dovleceii si taiati-i rondele.

zucchini

Incingeti o tiatie de teflon, turnati cateva picaturi de ulei de masline, puneti dovleceii, presarati sare si lasati sa se rumeneasca pe ambele parti. Intre timp, pregatiti outele, care se bat bine cu furculita. Cand dovleceii s-au rumenit, turnati ouale peste ei si acoperiti cu un capac.

omleta

Eu nu o intorc si nici nu o amestec, se rumeneste frumos in tigaie, iar partea de deasupra se face datorita faptului ca puneti capacul. Am presarat putin emmentaler si ceva piper – pana mi-am dat seama ca nu am voie piper si m-am oprit :) Se indoaie in jumatate.

emmentaler

O omleta zucchini, simpla dar sanatoasa! Sa aveti pofta de sanatate!

omleta-cu-emmentaler

omleta-cu-zucchini

omleta-cu-dovlecei


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>