Oua scotiene

Rezumat
Denumire reteta
Oua scotiene
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
5 Based on 11 Review(s)

Va aduceti aminte de cum arata gradina parintilor mei, in vara, asa-i? Mama a zis ca anul acesta pune doar jumate de metru de gradina…. hahaha, nici macar ea nu se crede :P Dar nu despre asta am vrut sa vorbesc si despre faptul ca din vara (vara anului trecut), tatal meu e tatic, sau bunic, sau ce o fi… are vreo 30 de prepelite de care se ocupa cu mare drag. Si zilnic este rasplatit cu peste 20 de ousoare. Asa am tinut toti cura cu oua crude de prepelite (toti in afara de Bogdan, nah ca l-am parat! :P ) si am inceput sa inlocuim ouale de gaina cu cele de prepelita, care sunt mai sanatoase. Si daca tot aveam in frigider oua, cum sa nu fac oua scotiene (sau oua in crusta), care, dupa parerea mea, asa in miniatura, arata mai bine!

Ingrediente:

- 30 oua de prepelita

- 500 grame carnati de porc (eu am avut de casa)

- sos Worchestershire

- 1-2 linguri de mustar

- 2 linguri de amidon sau pesmet

- verdeata: patrunjel si marar

- faina si pesmet pentru crusta

- 2 oua

- suficient ulei pentru prajit

 

In primul rand, trebuie sa tineti cont de faptul ca ouale proaspete se curata foarte greu. Nu va spun sa folositi oua vechi, insa preferabil sa fie de vreo 5-7 zile pentru a le putea curata mai usor. Valabil pentru toate tipurile de oua. Daca nu aveti oua de prepelita, nu este nicio problema! Reteta traditionala oricum era cu oua de gaina. Incepeti prin a fierbe ouale, timp de 10-12 minute pentru a fi fierte tari! Apoi scurgeti apa fierbinte si turnati apa rece peste ele. Apoi le curatati de coaja.

Se pun toate ingredientele in robotul de bucatarie si se mixeaza pana se face o pasta. Se da gust de condimente.

ingrediente-oua-scotiene

Se formeaza bile de compozitie: cate oua avem, atatea bile facem. Apoi luam cate 1 ou si-l invelim frumos in compozitia de carne.

oua-in-carne

Se trec pe rand prin faina, apoi prin ou batut bine cu o furculita si apoi prin pesmet.

pesmet

Se prajesc in suficient ulei, avand grija sa nu ardeti prea mult pesmetul. Se scot pe servetele pentru a aborbi excesul de ulei.

oua-la-prajit

Aceste oua scotiene se servesc reci, cu muraturi sau cu sos de usturoi. Sunt niste aperitive perfecte, mai ales pentru mesele de sarbatoare.

oua-in-crusta

oua-scotiene-in-crusta

Oua-scotiene


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>