Pancakes cu dovlecei

Rezumat
Denumire reteta
Pancakes cu dovlecei
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
5 Based on 7 Review(s)

E abia inceputul sezonului de dovlecei. Stiu ca iar o sa fiu invadata de ei din toate partile. La fel cum o sa se intample si cu pastaile, castravetii, rosiile si toate bunatatile proaspat culese din gradinile bunicilor sau a parintilor mei. Asa ca trebuie sa le utilizam cat mai eficient si mai rapid, pentru ca oricum vin tot altele. Stiu ca lui Boghy al meu ii plac dovleceii pane, dar trebuie sa mai incercam si alte retete, nu? :P

Ingrediente:

- 1 kg dovlecei (atat a avut gata curatat)

- 1 cana faina

- 1 cana lapte (sau lapte + bere cum am folosit eu, sau in loc de bere apa minerala)

- 2 oua

- 50 grame de unt topit si racit

- 3 linguri branza rasa + 200 grame (cascaval, cas, branza de oaie – orice aveti sau va place)

- 1-2 linguri marar fin tocat

- condimente: sare + piper

Se curata dovlecelul (se poate lasa si cu tot cu coaja, insa al meu era cam mare si am preferat sa-l curatat). Daca este mai mare, se scot samburii cu o lingura. Se da pe razatoarea mare, se presara sare si se lasa asa (sau intr-o strecuratoare) vreo 10-15 minute. Mentionez ca am avut 1 kg de dovlecel gata ras.

dovlecel-ras

Intre timp se prepara aluatul de clatie. O cana de faina se amesteca cu cele 2 oua si untul topit si racit, apoi se toarna treptat laptele (sau laptele cu berea sau apa minerala – pentru a face un aluat mai pufos) si se amesteca cu un tel pana se dizolva totul foarte bine.

aluat-clatite

Se adauga cele 3 linguri rase de branza (eu am folosit cas) si mararul (sau patrunjelul) tocat.

branza-si-marar

Se amesteca totul foarte bine. Dovleceii rasi se iau cate o mana si se strang in palme pentru a lasa din zeama si se adauga in compozitia de clatite.

dovlecel

compozitie-pancakes

Se pregateste tigaia. Se incinge cu putin ulei, apoi se sterge cu servetele de hartie. In acest fel nu va trebui sa folositi ulei la fiecare clatita facuta. Luati un polonic si turnati o cantitate de aluat (eu am  turnat cate jumatate de polonic – depinde si de cat de mare e :P ) si nivelati foarte usor, nu o intindenti tare si doar putin, cat sa se faca un rotund frumos.

Lasati in tigaie pana incepe sa faca bulbuci – exact ca la pancakes-urile normale (click aici pentru a vedea cum se fac).

bulcbuci

Scoateti pe o farfurie. Noi am facut un mini tortulet din pancakes cu dovlcei si branza rasa, asa ca imediat ce am scos cate o clatita din tigaie, am pus branza rasa peste, sa apuce sa se topeasca.

branza

Apoi alta clatita deasupra si alta branza rasa. Si a iesit… yummy!

pancakes-dovlecei

pancakes-cu-dovlecei

Si o sectiune delicioasa:

felie-de-pancakes


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>