Papanasi cu smantana si gem de afine

Rezumat
Denumire reteta
Papanasi cu smantana si gem de afine
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
5 Based on 17 Review(s)

Or fi papanasii fierti mai sanatosi, si foarte buni de altfel, nu contest acest lucru, insa papanasi cu smantana si dulceata de afine (adica cei pe care ii stim cu totii, ca se servesc si in restaurante) nu as refuza niciodata. Nici daca m-ai trezi la 2 noaptea din cel mai profund somn :) ) nu as zice nu. Imi amintesc tot timpul de Gura Portitei, cand, dupa o masa copioasa asteptam desertul insa nu i-am mai putut manca ca deja eram plina… Vai ce jale a fost pe mine :) ) De atunci m-am invatat minte, papanasi, si apoi altceva :D

Ingrediente:

- 250 grame branza vaci

- 2 oua

- 1 lingura pesmet

- un praf de sare

- 1 plic zahar vanilat

- 1 lingurita praf de copt

- coaja de lamaie

- faina

- ulei pentru prajit

- smantana si dulceata pentru servit (afine, fructe de padure, caise)

Facem asa: luam un vas, punem branza, ouale, pesmetul, sarea, zaharul vanilat, coaja de lamaie si omogenizam.

branza

Amestecam lingurita de praf de copt cu 1-2 linguri de faina si incorporati in compozitia de branza. Mai adaugati faina, insa nu prea mult, cu cat compozitia va fi mai moale si mai lipicioasa, papanasii vor fi mai pufosi.

Impartiti compozitia in 4 bucati egale. Se lucreaza cu mainile pline de faina, mai ales daca ati lasat compozitia moale. Din aceste bucati se rupe cate o bucatica mica, care va fi varful papanasului. Apoi se fac papanasii, facand bucatile rontunde si cu gaura in mijloc.

forma-papanasi

Se pun papanasii in ulei incins, sa fie suficient pentru a-i acoperi macar pana la jumatate.

papanasi-la-prajit

Se lasa sa se rumeneasca frumos, apoi se intorc. Se scot pe servetele de bucatarie pentru a absorbi excesul de ulei.

Se aseaza pe farfuria de servit, si in mijlocul papanasilor se pune gemul, deasupra se pune 1 lingura de smantana, apoi varful si peste din nou dulceata. Eu am folosit dulceata proaspata de afine. Indata vine si reteta :P

papanasi-cu-gem

Se servesc calzi, cu smantana rece! Si cu ce dulceata va place voua! Sunt pufosi, gustosi si atat de aratoooosi!

Voua care va plac mai mult?

papanasi-cu-gem-de-afine

papanasi-cu-smantana-si-gem


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

2 Comentarii

  1. pana acum ceva timp, niciodata nu mi-au iesit papanasii…
    ba imi ieseau prea crocanti…. ba puneam prea multa faina…
    si a venit ziua in care am batut-o la cap pe Alexandra sa posteze o reteta pentru papanasi…
    si uite ca asa a si facut…
    am respectat intru tot pasii prezentati si am facut cei mai gustosi si pufezi papanasi….
    mmmmmmmmmmmmmmmmm ce bun…..
    bravo Alexandra si te asteptam cu noi retete….

    Post a Reply

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>