Papanasi fierti

Papanasi… cine este in stare sa refuze papanasii? Daca este cineva, sa mi-i dea mie atunci! Da!? :P Mi-e cam ciuda ca-mi plac asa de mult si mi-e tot timpul pofta de ei, ca uite asa cand suntem in restaurante, eu in loc sa incerc altceva, tot papanasi vreau :D (sau tocinei – depinde de restaurant :P ). In varianta mai light, adica fara ulei si fara sa fie prajiti, papanasii fierti sunt buni de tot, mai ales pentru cei mici. Daaa! Ne-a facut mama des papanasii astia buni! (Sac!)

Ingrediente:

- 500 grame branza de vaci

- 2 oua

- 2 linguri pesmet

- 1 lingura de faina

- 1 felie de paine (doar miezul)

- un varf de sare

- cateva linguri de smantana

- zahar

- dulceata de afine (optional)

E taaaare complicat :P ! Amestecati branza cu ouale, pesmetul, faina si sarea. Felia de paine o inmuiati in apa sau lapte, o stoarceti bine si o sfaramati peste compozitie. Amestecati bine pana devine o pasta omogena, in functie de cat de umeda este branza, poate fi cazul sa mai adaugati putin pesmet sau faina.

ingrediente

compozitie

Pe masa de lucru pudrati faina si incepeti sa faceti papanasii. Preferabil sa va dati si mainile cu faina. Luati o cantitate de compozitie cat o nuca, faceti biluta si cu degetul mare faceti o gaura pe mijloc.

formare

Asezati pe masa data cu faina. Cu cat ati pus mai putina faina, papanasii vor fi mai pufosi, dar si mai greu de lucrat.

papanasi

Puneti o oala intinsa cu apa suficienta la fiert. Cand incepe sa fiarba, puneti papanasii, cu grija sa nu le stricati forma. Cand incep sa se ridice la suprafata, inseamna ca sunt gata, insa mami le mai lasa putin… pana in 8-10 minute in total la fiert.

In vasul in care veti scoate papanasii puneti 2-3 linguri de smantana si 2-3 de zahar. Scurgeti bine papanasii cu gaura in jos, si puneti-i peste smatana. Deasupra se mai poate adauga smantana, zahar… sau chiar dulceata de afine (si nu numai).

papanasi-fierti

Sunt pufosi! Si cel mai important, nu sunt prajiti! Hmmmm…

featured


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>