Paste cu pui si sos de mango

Rezumat
Denumire reteta
Paste cu pui si sos de mango
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
5 Based on 24 Review(s)

Paste cu pui si sos de mango e denumirea pe scurt… Paste tagliatelle cu cerneala de sepie, cu grill din piept de pui in sos de lamaie, servite cu sos de mango cam asta ar fi denumirea completa. Suna pompos, insa nu e deloc asa! A fost cea mai light mancare gatita (adica exclus salatele :D ) si desi Bogdan s-a uitat ciudat la paste (in Italia am mancat orez cu sepie si gustul era mult mai puternic) i-a placut la nebunie combinatia. Am ramas si eu surprinsa cat de bine merge fructul de mango in mancare. Serios!

Ingrediente 2 persoane:

- 400 grame paste tagliatelle cu sepia

- 1/2 piept pui

- 1 mango

- 1 lamaie

- 2 catei de usturoi

- 1 ceapa rosie

- 1 bucatica mica de ghimbir (cam cat un catel de usturoi)

- 1 fir ceapa verde (adica o frunza de ceapa verde)

- cateva bobite coacaze rosii (optional)

- sare

- 1 lingura ulei

- 1 lingurita sos de soia

Prima data pregatim pieptul de pui ca sa-l punem la marinat. Se taie in fasii, dupa preferintele fiecaruia. Stoarceti zeama de lamaie si dati 1 lingura deoparte. 1 catel de usturoi si bucatica de ghimbir se toaca marunt, marunt. Peste ele se toarna zeama de lamaie si putina sare si se amesteca bine. Eu am incercat sa zdrobesc putin bucatile de usturoi si ghimbir.

usturoi-cu-ghimbir

Puneti 1 lingura de ulei si 1 lingurita de sos de soia si amestecati din nou. Lasati asa 5-10 minute, dupa care strecurati.

sos-lamaie

In zeama aceasta puneti bucatile de piept de pui la marinat, si dati la rece pana pregatiti sosul de mango.

Fructul de mango il taiati dupa instructiunile de aici.

mango-taiat

Ceapa rosie se taie si ea cubulete mici de tot, la fel si usturoiul.

ceapa

Peste mango puneti ceapa rosie si usturoiul, si firul de ceapa verde taiat rondele.

sos-de-mango-in-preparare

Puneti 1 lingura de zeama de lamaie, amestecati si daca e cazul, puteti sa mai adaugati inca 1. Dati la rece. Intre timp mi-am adus aminte ca am coacaze la congelator si am adaugat cateva bobite, mai mult pentru culoare, dar pana la urma au dat si gust bun!

Umpleti un vas incapator cu 4 litri de apa si puneti la fiert.

Incingeti grill-ul si prajiti pieptul de pui. Peste el am adaugat cate putin si sosul in care a stat la marinat.

piept-de-pui-la-gratar

Cand apa incepe sa fiarba adaugati o lingurita de sare si apoi puneti pastele la fiert. Le fierbeti dupa instructiunile de pe ambalaj, in cazul meu am lasat 5 minute ca sa fie al dente si ca sa fiu sigura ca se pastreaza forma.

paste-cu-sepie

Cand pastele au fiert nu le-am pus in strecuratoare din acelasi considerent, pentru a nu strica formele de gramajoara, asa ca am scos cu grija, pe rand. Peste paste se aseaza bucatile de pui si sosul de mango.

Pofta buna dragilor! Noua ne-a placut maxim si cred ca o sa refac cat de curand reteta!

Pastele tagliatelle cu sepie

paste-cu-sepia

Pieptul de pui marinat in lamaie, cu ghimbir si usturoi

pipet-de-pui-cu-mango

Si sosul de mango

sos-de-mango

O mancare pe cinste!

pui-cu-sos-mango


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>