Paste penne cu sunca si parmezan

Rezumat
Denumire reteta
Paste penne cu sunca si parmezan
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
5 Based on 10 Review(s)

Din categoria mancarurilor rapide, pastele sunt pe primul loc. Asa ca in criza de timp, apa e pusa la fiert si deja sunt pregatite si celelalte ingrediente, putine la numar si ele. Asadar, paste penne cu sunca si parmezan:

Ingrediente 2 persoane:

- 200 grame sunca

- 150-200 grame de smantana

- 3 linguri parmezan

- 1 ceapa

- 200 grame ciuperci

- 300-350 grame paste penne

- condimente: sare, piper, cimbru

- rosii cherry + cateva frunze de salvie

- putin ulei/unt

Se pune un vas cu apa la fiert, un vas destul de incapator, cu suficienta apa.

Sunca se taie felii subtiri (daca nu e deja feliata :P ) si pe urma bastonase, la fel de subtirele.

sunca

Se pune putin ulei/unt in tigaie si se prajeste putin. Ceapa taiata cubulete mici se caleste in putin unt, apoi se adauga ciupercile. Am folosit pleurotus si am lasat bucati destul de mari. Se tine pe foc vreo 3-4 minute, amestecandu-se.

pleurotus

Apoi se pune smantana. Se lasa la foc mic, amestecand din cand in cand.

smantana

Se condimenteaza cu sare si piper si se presara 2 linguri de parmezan. Se mai lasa la foc cateva minute, apoi se da deoparte. Trebuie sa folositi o smantana dulce, grasa, pentru un rezultat cat mai gustos. Si smantana grasa nici nu se va branzi la caldura.

parmezan

Cand apa va incepe sa clocoteasca, se adauga o lingurita de sare si apoi se pun pastele la fiert. Se lasa in functie de preferinte, al dente sau bine de tot fierte – cititi mai bine dupa tipul de paste pe care il folositi, instructiunile de pe ambalaj.

Se strecoara de apa si se amesteca impreuna cu sunca prajita si cu sosul de smantana si parmezan. Se pun intr-un vas termorezistent si se da la cuptor pentru 5 minute. Deasupra se presara 1 lingura de parmezan si cateva ramurele de cimbru.

paste

Cat stau pastele la cuptor luati niste rosii cherry, le spalati si le taiati in jumatati. Luati 2-3 frunze de salvie si se toaca foarte marunt. Incingeti intr-o tigaie putin unt cu putin ulei, se adauga  salvia si rosiile si se calesc pentru 5 minute.

Se scoate vasul de la cuptor si se pun rosiile deasupra. Pastele penne cu sunca si parmezan se servesc calde, eventual cu extraparmezan.

Pofta buna!

paste-cu-sunca

paste-cu-sunca-si-parmezan


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>