Pastrav la cuptor

Rezumat
Denumire reteta
Pastrav la cuptor
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
5 Based on 4 Review(s)

Din seria “mancaruri usoare” – pastravul la cuptor cred ca detine locul 1. Aici nu poate spune nimeni ca nu se pricepe, pentru ca stiti cum sa aprindeti un cuptor… si gata-i masa! Si mai e si o mancare usoara, de seara (asta daca nu mancati prea mult usturoi :P ). Si aveti nevoie de 3 ingrediente + ce vreti sa mai serviti langa, dar hai sa zicem 5 ingrediente! Ia sa vedeti!

Ingrediente:

- pastravi (la 250-300 grame fiecare)

- sare

- piper

- malai pentru mamaliga

- usturoi… pentru aroma

Nu o sa fac o prelegere daca are sau nu are pastravul solzi… zic doar asa: spalati-i foarte bine, pastravii au un mucus pe ei, sunt asa, putin gelatinosi, ii spalati bine de tot si gata. Solzii sunt mici mici, daca ii frecati putin cu degetele se duc singurei. II taiati pe burta, scoateti tot ce e scos din ei, puteti lasa sau nu capetele… Ii condimentati cu sare si piper si-s pregatiti sa mearga in cuptor.

pastravi

Incingeti cuptorul pana sfaraie. Tava de la cuptor (sau o alta tava mai mica, dar care sa acopere toata suprafata pe care vor sta pestii) o umpleti cu apa si o puneti in cuptor, peste foc, nu pe grilaj. Pe grilajul curat puneti pastravii. Va curge mult din ei, de aceea e bine sa aveti tava dedesubt, pentru a nu se arde grasimile ce curg din ei. II intoarceti cand vedeti ca nu mai curge asa mult din ei.

la-cuptor

Pentru inceput lasati totul la foc mare, apoi, treptat, puteti reduce puterea focului. Spre final, cand pestii devin mai uscati, scoateti tava cu apa din cuptor si-i lasati la foc mic, pentru a se usca. Eu am dat drumul si la grill, pentru a deveni si mai crocanti. In mod normal, in maxim maxim 30 de minute pastravii sunt facuti, insa eu am lasat mai bine de 1 ora pentru a-i usca bine.

Vor prinde o crusta crocanta la exterior, iar in interior vor fi moi spre uscat. Aduc foarte mult cu pastravii afumati! O nebunie!

Serviti cu mamaliga si cu usutroi, dupa bunul plac.

Sa aveti pofta! Eu am mancat 2 pe nerasuflate! :D

pastrav-la-cuptor

pastrav-uscat-la-cuptor

pastrav-uscat

Pentru alte retete cu peste, dati click aici.


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>