Pavlova cu crema de vanilie si sos de coacaze rosii

Rezumat
Denumire reteta
Pavlova cu crema de vanilie si sos de coacaze rosii
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
5 Based on 24 Review(s)

Am refacut Pavlova la un interval de vreo 2 saptamani. Prima data am servit cu zmeura rosie si ne-a placut, asa ca am refacut ca sa o si pozez… pentru voi! Pentru voi toti cei 1000 de prieteni care ati dat like, dar si pentru cei peste 32.000 care mi-ati citit retele pana acum. Ati vizitat peste 60.000 de pagini de pe blog. Va multumesc. Si va promit ca e doar inceputul! Deja sunt in discutii de rebranding :D ca sa fac ceva si mai atractiv pentru voi. Dar sa o luam incet incet. Si surprizele sa vina pe rand. Momentan… va dedic aceasta Pavlova cu crema de vanilie si coacaze. Dar va promit ca in cel mai scurt timp va veni si un mic concurs, pentru voi, cei care ma cititi! Va pup pe toti si va multumesc!

Ingrediente:

- 7 albusuri

- 10-14 linguri zahar

- un praf de sare

- 2 lingurite otet

- 2 lingurite amidon

Ingrediente crema de vanilie:

- 4 galbenusuri

- 100 grame zahar

- 300 ml lapte

- 25-30 grame amidon

- vanilie (preferabil pastaie de vanilie, daca nu esenta concentrata)

Albusurile trebuie sa fie la temperatura camerei. Si ca si la macarons, este foarte important ca vasul in care se vor bate sa fie bine degresat, in acest sens, se ia un vas de sticla sau de inox si se curata cu zeama de lamaie.

Apoi se pregateste tava. Se ia o hartie de copt si se traseaza pe ea, cu creionul, 2 cercuri de dimensiuni diferite. Apoi se aprinde cuptorul la temperatura minima!!! Minima am zis! Sa fie la 100-110 grade iar gratarul sa fie la mijloc, sau chiar in partea de sus a cuptorului.

Apoi, peste albusuri punem un praf de sare. Daca pana acum m-am descurcat de minune nu mixerul meu manual… acum am vazut si eu cu adevarat utilitatea unui mixer profesionist, gen KitchenAid. Dar nu ma las batuta :P Daca nu aveti mixer si vreti sa faceti cu telul… cred ca o sa aveti nevoie de ajutor… ca trebuie mixat, nu gluma!

Incepeti sa mixati albusurile cu praful de sare, pana devin spuma.

albusuri

albusuri-spuma

In momentul in care incepe sa se intareasca, adaugati 2 linguri de zahar si continuati mixarea pana se topeste complet. Asa va arata dupa ce am mixat cu cele 2 linguri de zahar.

2-linguri-zahar

Dupa ce s-a topit zaharul, se mai adauga 2 linguri de zahar si se mixeaza din nou pana se topeste.

4-linguri-zahar

Apoi puneti din nou 2 linguri de zahar. Veti vedea ca pe parcurs ce mixam, bezeaua va deveni tot mai lucioasa si mai consistenta.

6-linguri-zahar

Va incepe chiar sa se mixeze tot mai greu. Adaugati acum otetul si amidonul si inca 2 linguri de zahar si continuati pana se topeste zaharul. Otetul va face ca bezeaua sa poata incorpora mai mult zahar, iar amidonul va tine bezea moale in interior si crocanta in afara, dupa ce o veti scoate de la cuptor.

Eu am pus 14 linguri de zahar, sa fiu sigura ca este intr-adevar bezea bezea. Trebuie sa se tina tare de tel, abia atunci e gata. Si cand am zis ca trebuie mixata… nu am glumit, vreo 30 de minute am tot mixat la ea :)

bezea

Apoi se ia cu o spatula si se pune in tigaia tapetata cu foaie de copt. Se pune pe mijloc, si se trage usor pe margini, pana ajungeti la cercurile trasate initial. Se pe margini se ridica cu spatula in sus, ca sa faca ciucuri.

bezea-la-cuptor

Se da la cuptorul incins la temperatuta mica!!! Si se tine in jur de o ora. In primele 40-50 de minute nu deschideti usa cuptorului. Cand s-a rumenit usor si s-a intarit la exterior, e gata, stingeti focul, dar lasati la racit tot in cuptorul inchis.

Intre timp preparati crema de vanilie dupa reteta de aici. Este aceeasi crema, doar ca am folosit cantitate mai mica si asta pentru ca Pavlova este foarte fragila si daca in general se pune frisca, am vrut sa schimb putin gustul ei, si sa fie si un contrast intre bezea si crema. Deci puteti folosi frisca fara nicio problema, mai ales daca este din aia vegetala, care este foarte usoara, nu veti risca deloc.

Odata Pavlova racita, am turnat crema de vanilie peste ea, si am presarat sos de coacaze rosii si multe, multe coacaze. A fost un deliciu! Crocanta la exterior, pufoasa si moale la interior, dulce de la bezea, cu crema de vanilie si un sos acrisor… hmmm!

Pentru voi toti!

Pavlova

Pavlova-cu-crema-de-vanilie

Pentru utilizarea galbenusurilor ramase aveti aici cateva idei :)


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>