Peste cu ceapa la cuptor

Rezumat
Denumire reteta
Peste cu ceapa la cuptor
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
2.5 Based on 2 Review(s)

Ca tata e pescar stiti deja, ca v-am mai zis. Asa ca noroc pe noi ca mancam peste proaspat destul de des, sau ma rog… aproape proaspat ca nu avem timp (tot timpul) sa-l gatim pe loc si mai ajunge in congelator…:P Or fi ei mici si de mai multe “rase” dar cunoastem sursa de provenienta, nu ca ar mai fi ceva rauri/lacuri nepoluate, dar dat si degeaba si de comentat, nu ne sade bine, nu? Si ca sa nu ne intidem la prea multa vorba, zic sa trecem la ce ne intereseaza in mod direct: peste cu ceapa, la cuptor:

Ingrediente:

- peste (in jur de 1 kg)

- 4-5 cepe mari

- condimente: 1-2 foi de dafin, piper boabe, ienibahar boabe, 2-3 cuisoare, sare

- 1 masura otet (la cantitatea de peste si de ceapa eu am folosit un paharel de 70 de gr.)

- 2 masuri ulei (140 gr)

- 1 lamaie pentru servit

Pentru ca am avut pesti destul de mici, i-am lasat intregi (ma rog, fara cap), dar daca aveti un peste serios, mai bine il taiati rondele, asa cum am procedat cu pestele la cuptor in sos de rosii.

Buuun… pestii curati de solzi, de aripioare, de intestine si fara cap, spalat bine si frecat putin cu sare. Apoi taiem ceapa julien.

ceapa-solzisori

Se ia un vas de yena in care se toarna cateva picaturi de ulei apoi se pune jumatate din cantitatea de ceapa, peste care adaugam pestele.

peste

Se vor vedea straturile de ceapa si cel de peste.

peste-in-straturi

Deasupra punem restul de ceapa si condimentele: piperul si ienibaharul boabe, foile de dafin si cuisoarele. Apoi turnam 1 masura de otet amestecata cu 2 masuri de ulei – adica 70 gr otet cu 140 gr ulei – in cazul meu.

ceapa

Se acopera bine si etans si se da la cuptor. Din momentul in care incepe sa fiarba se da focul mic. In functie de cat de cat de mari sunt bucatile de peste si de cata zeama au, se poate prelungi “sederea” la cald. Eu am lasat in jur de 30-40 de minute. Cel mai bine, puteti incerca pestele sa fiti siguri ca e facut ok. Spre final, daca aveti prea multa zeama, luati capacul si dati focul mai tare ca sa se evapore.

la-cuptor

Cand scoateti de la cuptor, am pus capacul de la vasul yena si am rasturnat, astfel incat zeama care e pe fundul vasului sa curga peste ceapa care a stat deasupra si sa se amestece si mai bine gusturile (de parca nu au facut-o pana acum, dar nah… :P ).

se-intoarce

Acest peste cu ceapa la cuptor se serveste si cald, dar parca si mai bine rece, cu lamaie si paine proaspata sau mamaliga :)

Sa aveti pofta!

peste-cu-ceapa-la-cuptor

peste-la-cuptor-cu-ceapa-ma

Pentru alte retete cu peste, dati click aici.


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>