Peste la cuptor cu sos de rosii

Rezumat
Denumire reteta
Peste la cuptor cu sos de rosii
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
3 Based on 15 Review(s)

Am gatit de vreo 2-3 ori peste pana acum, insa de fiecare data l-am facut in tigaie, cu malai, mujdei si mamaliguta. Acum cateva saptamani, intr-o scurta vizita la ai mei parinti, am papat un peste la cuptor, foarte gustos si sanatos, de altfel. Tata, pescar inrait, tocmai prinsese un crap de aproape 3 kg, asa ca am mancat pe saturate.

Zilele trecute mi-am adus aminte de pestele asta gustos, asa ca l-am trimis degraba pe Bogdan la pescarie, sa “prinda” peste. Norocosi am mai fost pana acum ca am tot primit peste gata curatat si taiat, de data asta s-a terminat cu rasfatul. Nu va spun ce distractie a fost cu curatatul pestilor de solzi. Fiind in campul muncii, ma tot suna Bogdan ca pestele numai nu moare si ca nu poate sa-l curete, asa ca l-a mai lasat cateva ore, in frigider pana aveam sa termin si eu cu munca si sa ne apucam de gatit. Desi nu am curatat peste niciodata, l-am vazut pe tata facand acest lucru, asa ca i-am explicat si sotului meu care e strategia. Am vrut chiar sa-i curat eu, dar nu m-a lasat, asa ca mi-am vazut de dulcele meu. “Nu pot! Aluneca! Tine-l si tu de cap! Ajuta-ma putin!” numai din astea am auzit, dar in cele din urma, al meu sot drag s-a descurcat singurel (eu eram prinsa sa fac o prajitura, asa ca nu puteam sta dupa el). S-a descurcat cu solzii, ca urma sa-i si curete de toate cele. Il vad ca se chinuie, ca nu-i place… dar face treaba buna pana la urma. L-a spalat si l-a lasat pe masa, crezand ca si-a terminat treaba. Bineinteles ca l-am rugat sa-l si portioneze, nu de alta, dar era cam mare.

Si asa ne-am distrat noi cu pestii, si am apreciat si mai mult cand ii primeam de la parinti gata curati, numai buni de pusi in tigaie. Dar nah… trebuie sa ne invatam si noi!

Ingrediente:

- 1 crap mare (al meu a avut vreo 2 kg)

- sos de rosii sau ketchup

- 3 catei de usturoi

- putin ulei

- apa

- condimente (sare, foi de dafin, tarhon, cimbru, busuioc)

Se incinge cuptorul la 200 de grade. Se ia un vas care se poate introduce la cuptor si se toarna putin ulei pe fund. Se aseaza feliile de peste.

Se pregateste un sos din: sosul de rosii sau ketchup (eu am un sos de rosii de la mama, care are toate condimentele in el, nu am mai adaugat decat putina sare, tarhon si cimbru), dar daca aveti sos de rosii simplu sau ketchup, adaugati ingredientele de mai sus. Se adauga si putina apa si se amesteca bine. Eu am folosit cam 300 de grame de sos de rosii.

Turnati sosul peste peste, acoperiti vasul si dati la cuptor pentru circa 20 de minute. Scoateti din cuptor, dati jos capacul sau folia de aluminiu, daca pestii nu sunt acoperiti integral de sos, luati o lingura si puneti putin sos peste ei, adaugati cateii de usturoi si mai lasati la cutor inca cateva minute.

Tot acum am mai pus niste sos de rosii peste ei, ca sa prinda culoare :P . Puteti mari temperatura, eu am dat la maxim si am lasat 3 minute.

Scoateti din cuptor si serviti cu grija – desi are oase mari, nu se stie niciodata :P Avand multe condimente, eu l-am mancat asa, cu mamaliguta si cu mult sos, insa Bogdan si-a mai adaugat putin mujdei.

Este foarte aromat, pufos si sanatos!

Fir intins la gatit!

Pentru alte retete cu peste, dati click aici.


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>