Pesto

Am ajuns la pesto dupa ce am vazut o emisiune a lui Jamie in care a preparat paste cu pesto si spanac. Nu mai facusem, dar nici nu mancasem pana atunci. Mi s-a parut interesant, mai ales culoara :D Gustul? Foarte puternic, intens, aromat… Dar trebuie sa fii deschis la gusturi nou ca sa-ti placa! Asa ca daca va place busuiocul, o sa va placa si pesto! Nu am facut reteta originala de pesto alla genovese, pentru ca nu aveam seminte de pin, asa ca l-am adaptat putin :)

Ingrediente:

- 80 grame rucola

- 30 grame de busuioc

- 100 grame de nuci

- 1-2 catei de usturoi

- 50 grame de parmezan

- ulei de masline

- sare

Daca traditional se facea in mojar, dupa cum era de asteptat ne-am specializat cu totii in ale robotitului. Sunt multe reguli de care trebuie sa tineti cont daca vreti sa faceti un pesto ca la carte, si nu pretind ca ma pricep, avand in vedere ca l-am facut prima data. Toate ingredientele, inclusiv piesele robotului trebuie sa stea la frigider inainte de folosire. Toate in afara de busuioc, care nici nu trebuie spalat, ci doar sters cu bumbac. Ce sa mai zicem de faptul ca trebuie tocat la robot in reprize de cateva secunde…

Nu dragii mei, nu am facut asa… Si sper sa nu-mi sara nimeni in cap ca am facut-o de capul meu, am pus toate ingredientele in robot si m-am chinuit sa le toc bine de toc. Poate o fi la fel ca si la prajituri, stiti ca sunt anumiti pasi care trebuie respectati cu strictete, insa nu am tinut cont de ele….Si am folosit si mai putin busuioc si am adaugat rucola.

Asadar, ce sa mai zic, daca aveti un robot puternic, puneti toate ingredientele la un loc si mixati.

ingrediente-pesto

Daca e mai slabut… mai bine puneti cate putin, pe rand. Uleiul de masline il puteti pune la sfarsit cand le dati in continuare pe robot, pe toate la un loc. Adaugati ulei cat sa se formeze o pasta, un sos mai dens.

Va spun deschis ca nu tuturor le va placea acest sos de pesto, pentru ca are un gust puternic, cu care noi, romanii nu prea suntem obisnuiti…

Este un sos care se foloseste in special la diferite tipuri de paste. Noi am servit cu paste de lasanga cu spanac si pesto (dati click pentru a vedea reteta).

pesto


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>