Porc aromatizat cu legume chinezesti

Pana totala de idei… si de alimente (se cunoaste ca am stat 2 saptamani mai mult in casa sa lucrez la site si nu am dat iama in magazine :P ). De borcane nu ne-am apucat ca nu vrea Bogdan sa mai manance paine (sunt curioasa cat il mai tine tura asta :P ), asa ca trebuia sa incropesc ceva cu ce mai aveam prin casa. Carne de porc din congelator si ceva legume… Gata! M-am hotarat! Carnita aromatizata cu “buruienile” uscate de la mama si un sos de soia la legume. Sa nu uitam nici de sosul de piper pentru carnita :P

Ingrediente 2 persoane:

- 500 – 600 grame carne de porc

- sare, piper si boia dulce (pentru culoare)

- ierburi aromatice: salvie, busuioc si cimbru

- ulei de masline

- 20 grame de unt

 

Legume in stil chinezesc:

- 1 morcov mare

- 1 ardei rosu

- 1/2 praz

- 1/2 conserva mini porumb

- sare, piper rosu, sos de soia si 1 chili (daca va place :P )

 

Sos alb pentru carnita:

-1 lingura unt

- 1 lingura faina

- 2 linguri smantana

- boabe de piper: negru, verde si rosu

De data asta nu am avut timp sa las carnea la condimentat peste noapte, in schimb tot a stat 30 de minute la rece cu ierburile aromatice pe ea, si a iesit delicioasa. Am portionat carnea si am condimentat-o cu boia dulce, sare si piper. Apoi am adaugat salvie, busuioc si cimbru (eu le-am avut uscate, de la mami meu din gradina, dar daca le aveti proaspete e si mai bine). Peste ele am turnat o “bruma” de ulei de masline, am acoperit si am dat la frigider.

Intre timp pregatiti legumele. Morcovul, ardeiul si prazul se taie fasii. Mini porumbul l-am taiat in jumatate.

Incingeti tigaia pentru carnita, puneti untul si cateva picaturi de ulei de masline, iar cand este incins se adauga carnita cu tot cu ierburile aromatice peste ea. Se lasa in tigaie in functie de preferinte. Noi lasam sa se prajeasca bine.

In wok-ul incins cu unt puneti cateva boabe de piper rosu, chili maruntit, lasati 1 minut sa-si intensifice gustul si sa-l raspandeasca in unt, apoi se adauga morcovul.

Dupa 2-3 minute se adauga ardeiul si apoi prazul. Se calesc la foc tare amestecand des ca sa nu se arda.

Dupa cateva minute se adauga si porumbul si se mai caleste putin. Legumele nu trebuiesc arse, ci doar putin calite. Se adauga sare, piper si sos de soia, dupa gust.

Se prepara sosul pentru carne. O lingura de unt se pune la topit, dupa care se adauga o lingura de faina. Se amesteca constant pana se “prajeste” putin si se adauga smantana. Se amesteca continuu. Se pune sare si boabele de piper colorate si se tine pe foc mic pana se ingroasa.

Carnita se serveste cu sos alb de piper peste, alaturi de garnitura de legume chinzesti.

O combinatie de gusturi ce te scoate din cotidian!

Pofta buna!

 


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

2 Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>