Porc in stil chinezesc cu legume

Rezumat
Denumire reteta
Porc in stil chinezesc cu legume
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
4.5 Based on 12 Review(s)

Desi azi e dezlegare la peste… moftul lui Bogdan a fost… porcul :D Si ca sa nu fie clasicul gratar, i-am zis sa manance rapid ceva de prin frigider (sau din borcane, ca slava Domnului…. s-au adunat muuuulte borcane) si eu sa ma apuc linistia sa toc pentru mancarica asta chinezeasca, foarte delicioasa!!!

Ingrediente 2 portii:

- 300 grame de carne de porc

- 50 grame de amidon

- 1 ceapa

- 1 morcov

- 1/2 ardei gras rosu

- 2 catei de usturoi

- piper rosu boabe

- ghimbir (eu am avut macinat)

- sos de soia

- sare

- ulei

Se taie carnea de porc in bucatele nu foarte mici, preferabil, mai lungi si mai subtiri.

Se trec bucatelele de carne prin amidon, se incinge uleiul si se prajesc putin, cat sa devina crocante. Folosesc wok-ul pentru aceasta mancare, insa se poate folosi orice tigaie.

Intre timp se toaca legumele: ceapa am taiat-o  taiata felii nu foarte subtiri, morcovul rondele oblice iar ardeiul bastonase.

Se scoate carnita pe un servetel de bucatarie, se completeaza cu putin ulei si cand este incins se adauga piperul boabe care se lasa sa se incinga de rusine cam 1 minut, pana devine mai rosu :D Se adauga usturoiul tocat marunt si se mai caleste timp de 1 minut. In acest fel, se va condimenta uleiul foarte tare.

Ulterior, am scos din ulei piperul si usturoiul (nu de alta, dar al meu sot e mofturos cand prinde cate o boaba de piper intre dinti :P ). Se adauga ceapa si se amesteca continuu la foc tare. Se adauga rondelele de morcovi si fasiile de ardei si se amesteca bine. Nu le-am vrut stir fry, asa ca am dat focul mai mic, am pus capac si le-am lasat sa se inmoaie. Am amescat constant penstru a nu se arde.

Cand sunt relaiv facute, am adaugat carnita, am pus 2-3 lingurite de sos de soia (dupa gustul fiecaruia), am mai adaugat piper si sare (rebuie sa fie mai condimentata decat mancarea cu care suntem noi obisnuiti :P ).

Recunosc, nu stiu sa folosesc betele… desi am destule (mi-a adus fratele meu din Japonia :P ). O sa vina si timpul lor :)

Pofta buna!


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>