Prajitura cu mere si nuci (de post)

Rezumat
Denumire reteta
Prajitura cu mere si nuci (de post)
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
4.5 Based on 48 Review(s)

Nu stiu cum sa o numesc, prajitura de post, negresa sau prajitura cu mere si nuci… insa ati prins ideea. E o prajitura de post care se aseamana cu o negresa, doar ca are o super crema de mere si nuci. Mama lui Bogdan o face tare des, am facut-o si eu de cateva ori, insa de buna ce e… nu a prins lumina zilei pana acum :) Stiind ca o mai fotografiasem deja in etapele de pregatire, tura aceasta am cu mainile in solduri, adica ma rog, pe mixer si tel, dar am lasat aparatul deoparte. Dupa ce am pozat-o frumos (seara, la lumina lampii primite cadou), si m-am apucat sa editez si sa scriu articolul… mi-am dat seama ca nu gasesc pozele vechi, din timpul “facerii” :( ( Tragedie! Sa o postez, sa nu o postez… dar daca tot a prins sa fie fotografiata in stadiul ei final, era totusi pacat sa o tin numai pentru mine… la cat e de apetisanta :D

Ingrediente blat negresa:

- 1 cana si 1/2 de zahar

- 1 cana si 1/2 de apa rece

- 1 cana ulei

- 3 cani faina

- 1 lingurita cu varf de bicarbonat

- 1 plic de amoniu

- 1 lingura de otet

- 3 linguri de cacao

- 1 praf de sare

- esenta de rom

Ingrediente crema mere si nuci:

- 1 kg mere + 1 lingura de ulei

- 200 grame de nuca macinata

- gris

- 1-2 linguri cacao

Prima data te apuci de crema. Se curata merele de coaja si se dau pe razatoarea mica. Se pun apoi cu lingura de ulei pe foc, intr-un vas si se lasa sa se evapore din zeama. Se adauga apoi nuca macinata, se omogenizeaza si se lasa sa se lege. Daca este necesar (e prea multa zeama, nu se prinde cat de cat ca o crema) adaugati, pe rand, 1-2 linguri de gris. La final adaugati 1-2 linguri de cacao si dati deoparte.

Pregateste o tava de copt de 23/32 cm cu hartie de copt si incalzeste cuptorul la temperatura medie.

Pune zaharul cu uleiul intr-un vas si amesteca cu mixerul. Adauga treptat apa si faina cu sarea si mixeaza pana la omogenizare. Lingurita de bicarbonat si plicul de amoniu se sting in lingura de otet, se toarna in compozitie si se mixeaza in continuare. La sfarsit se adauga praful de cacao si esenta de rom si se omogenizeaza.

Compozitie-negresa

Turnati in tava pregatita, jumatate din compozitia de negresa si dati la cuptor. Lasati pana incepe sa se intareasca putin deasupra, apoi puneti crema de mere si nuci peste, cealalta jumatate de compozitie si dati din nou la cuptor. Lasati la 160 de grade pana trece testul cu scobitoarea.

Lasati sa se raceasca de tot inainte sa o scoateti din tava si sa o taiati.

Prajitura cu mere si nuci este cremoasa si tare tare moale. Practic se topeste in gura si nici nu-ti dai seama cand iei o bucatica, si iar o bucatica si iar… Sigur o sa va indragostiti de ea.

Sa aveti pofta, dragii mei!

prajitura-de-post

negresa-de-post

prajitura-cu-nuci


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>