Prajitura cu mousse de ciocolata alba

Rezumat
Denumire reteta
Prajitura cu mousse de ciocolata alba
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
5 Based on 17 Review(s)

Sa dezvaluim si ce s-a aflat sub rochita Tortului Barbie :P (click pentru a vedea tortul). Desi initial am vrut sa fac o crema de lapte (dar nu am gasit atunci lapte condensat, acum insa mi-am facut provizii serioase :D ) am trecut pe varianta simpla de mousse de ciocolata in care, in crema pentru tort am adaugat si bucati de portocale. In varianta asta de prezentare a prajituricii am lasat-o fara, dintr-un motiv bine intemeiat: nu aveam cum sa fac floricele de crema cu posul. O fi varianta simpla sau nu, nu mai conteaza, avand in vedere ca mousse-ul propriu zis a iesit foarte fin si pufos… se cerea mancat!

Ingrediente blat:

- 5 oua

- 100 grame zahar

- 1 zahar vanilat

- 2 si 1/2 linguri cu varf de gris

- 2 si 1/2 linguri cu varf de faina

- 2 si 1/2 linguri cu varf de cacao

- 2 si 1/2 linguri cu varf miere de albine

- 1 si 1/2 lingurite praf de copt

- un praf de sare

- 25 ml lapte

- 135 ml ulei

Ingrediente mousse de ciocolata:

- 500 ml frisca vegetala

- 200 grame ciocolata alba

- 1 plic gelatina

- 2 portocale (optional)

Blatul l-am facut de Kiner pingui numai ca am folosit jumatate de cantitati – pentru un singur blat, asa ca cel mai bine va luati ingredientele si modalitatea de lucru de la Prajitura After Eight, care are si ea acelasi blat de kinder pingui doar ca sunt date ingredientele pentru o singura foaie. Asadar, pentru detalii despre cum se face blatul gasiti aici.

Gelatina (eu am folosit gelatina foi) se pune la inmuiat apoi se pune la bain-marin. Detalii complete despre cum se inmoaie si se dizolva gelatina gasiti aici.

150 ml de frisca lichida se pun pe bain marin, nu trebuie sa fiarba, ci doar sa se incalzeasca. Se adauga ciocolata rasa sau rupta bucati mici si se amesteca bine pana de dizolva de tot.

Se ia de pe foc, se lasa putin la racit, apoi se adauga gelatina dizolvata. Se omogenizeaza bine.

gelatina

Separat, cele 350 de ml de frisca lichida se mixeaza bine.

sebate-frisca

La final se adauga compozitia de frisca cu ciocolata si se continua mixarea pana la omogenizare.

ciocolata-in-frisca

Va iesi o pufosenie de crema de nu o sa va mai opriti din gustat / mancat :P

mousse-de-ciocolata-cu-port

Blatul se taie dupa preferinte. Eu am facut 2 cercuri, unul mai mare, altul putin mai mic. Si inca 6 cercuri egale pentru prezentarea prajiturii. Cu resturile de blat puteti face Cake Pops (click pentru a vedea reteta).

Pentru tort am udat o folie alimentara si am tapetat cu ea un castron. Am dat 2 linguri de mousse deoparte, iar in restul am adaugat bucatile de portocale. Am impartit compozitia in 2 parti, una putin mai mare decat cealalta. Partea mai mica am pus-o in caston, deasupra am pus blatul mai mic in dimensiune, apoi diferenta de crema (mai mare) si blatul mai mare.

asamblare

Castronul astfel umplut, l-am lasat la frigider pentru o noapte. L-am ornat a doua zi, cand a aratat asa la inceput…

tort

si a sfarsit prin a arata asa, dupa ce m-am jucat cu fondantul din zahar pudra:

tort-fondant

De fapt nu… a sfarsit prin a fi mancat :P

Iar pentru prajitura, crema data deoparte am lasat-o vreo 30 de minute la rece, dupa care am pus in pos si pur si simplu m-am jucat. Din cele 6 cercuri de blat, au iesit 2 prajiturele bune si tare gustoase!

V-am zis cat de bun a mousse-ul de ciocolata? Atat de bun ca il mancai fara nimic altceva… :P

mousse-de-ciocolata

desert-cu-mousse-de-ciocola


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>