Prajitura cu nuca de cocos

Rezumat
Denumire reteta
Prajitura cu nuca de cocos
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
4.5 Based on 122 Review(s)

Daca nu ati facut prajitura asta inca, va provoc! E musai sa o aveti in vedere cu prima ocazie. O sa-mi multumiti :P Mami a facut-o destul de des cand eram acasa, insa ba ii iesea blatul prea moale, ba se sfarama. Matusii mele in schimb ii iesea tot timpul bine, ca mami zicea ca i-a dat reteta gresita :D Singurul lucru interpretabil din reteta erau lingurile rase de faina, asa ca le-am cantarit, sa fiu sigura ca o sa va iasa si voua prajitura asta. Si nu o tineti prea mult la cuptor! Cu prajitura asta ne-am rasfatat noi de ziua copilului, si pe nasii si finii nostri, la gratar, a doua zi. Toti au fost incantati.

Ingrediente blat:

- 7 albusuri

- 250 grame zahar

- 200 grame fulgi de cocos

- 4 linguri rase de faina (60 de grame am pus eu)

- un praf de sare

 

Ingrediente crema si glazura:

- 7 galbenusuri

- 10 linguri zahar

- 2 linguri faina

- 3 linguri lapte

- putina esenta de rom

- 1 pachet unt (200 grame)

- 200 grame fineti

Incingeti cuptorul la temperatura medie spre tare (200-210 grade). Tapetati cu hartie de copt sau ungeti bine tava cu unt/margarina si tapetati cu faina (35/23 cm).

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand se intaresc, se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana se topesc cristalele de zahar. Abia apoi adaugati din nou zahar. Detalii complete despre cum se face bezeaua de albusuri gasiti aici.

bezea

Cand devine lucioasa adaugati nuca de cocos si faina.

nuca-de-cocos

Amestecati usor, cu miscari usoare, de jos in sus, pana se omogenizeaza.

compozitie

Intindeti in tava pregatita si nivelati usor. Dati la cuptor la foc iute pana se incheaga. Nu lasati prea mult pentru ca se va intari si se va sfarama. Dupa 10-15 minute faceti testul cu scobitoarea (detalii aici) pentru a vedea daca e gata. Se lasa la racit.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se deschid la culoare si devin spuma. Folositi un vas pe care sa-l puteti folosi pe baia de abur.

galbenusuri

Adaugati faina si mixati in continuare.

faina

Adaugati laptele si mixati.

lapte

Puneti vasul pe baia de abur (detalii aici) si amestecati constant. Lasati vreo 10-15 minute pana se ingroasa.

pe-baie-de-abur

Dupa ce luati de pe foc va arata asa:

crema-de-galbenusuri

Lasati sa se raceasca, intre timp mixati untul pana devine spuma. In crema racita de galbenusuri se adauga treptat cate o lingura din untul batut spuma si se amesteca.

unt

Va deveni o crema pufoasa. Adaugati cateva picaturi de esenta de rom doar pentru o aroma slaba.

crema-pufoasa-de-galbenusur

Nivelati crema peste blat.

Topiti fineti (sau ciocolata cu lapte) pe baie de abur (sau la microunde, dar cuptorul meu e alergic la ciocolata asa ca folosesc bain-marie) :P . Turnati peste crema, nivelati si dati la fridiger.

O prajitura pentru toti copiii, de la mici la mari, e cu siguranta pe placul tuturor!

prajitura-cu-nuca-de-cocos

prajitura-cu-cocos

praji-cu-cocos


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

2 Comentarii

  1. Delicioasa! Am făcut-o și pentru prima data a ieșit suuuper! Recomand!

    Post a Reply
    • Maria Draga, ma bucur ca ti-a placut si ca iesit! Este intr-adevar… suuuper! Te mai astept pe blog, sa-mi spui retetele pe care le-ai mai incercat.
      Te pup cu drag!

      Post a Reply

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>