Prajitura cu piersici

Rezumat
Denumire reteta
Prajitura cu piersici
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
3 Based on 4 Review(s)

Eram in pana de idei ce prajitura sa incerc… adica aveam din foarte multe de ales si nu stiam care si cum…asa ca uitandu-ma peste retete am gasit o carticica de la Dr. Oetker si m-am hotarat la una de acolo, putin modificata, dar buna tare!

Ingrediente blat:

- 150 grame faina

- 1 plic praf de copt

- 125 grame de zahar

- 1 plic zahar vanilat Bourbon

- 5 oua

- 4 linguri de ulei

- 2 linguri de otet

Ingrediente crema:

- 2 cutii de piersici de cate 820 de grame (reteta era cu mandarine, dar nu am gasit si cu mai putine fructe)

- 4 foi de gelatina

- 3 plicuri budinca Original Puding cu gust de vanilie

- 100 grame de zahar

- 275 ml zeama din compot

- 750 ml lapte

Ingrediente ornat:

- 1 kg frisca lichida

- 3 plicuri zahar vanilat

- 4 pachete intaritor de frisca

- 2-3 linguri suc de lamaie

- biscuiti cu glazura de ciocolata (eu am avut de la Milka Choco Jaffa – am folosit 3 pachete)

Se pregateste tava. Eu am folosit tava de la aragaz in care am pus hartie de copt, dar daca nu folositi ungeti bine cu unt/margarina si tapetati cu faina. Se incalzeste cuptorul la 180 de grade.

Pentru blat, se amesteca toate ingredientele: faina cu praful de copt (cernute) cu zaharul, zaharul vanilat, ulei si otetul si ouale. Se omogenizeaza bine cu mixerul sau cu telul.

O sa vi se para putina compozitie pentru o tava asa mare, insa o sa creasca la cuptor, si in plus, e nevoie de un blat subtirel. Turnati in tava si intindeti aluatul in toata tava. Dati la cuptorul preincalzit si lasati in jur de 15 minute. Faceti testul scobitorii (daca introduceti o scobitoare in aluat si se prinde de aceasta, mai lasati la cuptor, daca iese curata scobitoarea, blatul este gata!). Se lasa la racit in tava.

Pentru crema se scot piersicile din compot si se lasa la scurs.

Se masoara 275 de ml de zeama din compot si se da deoparte. Se pune gelatina la inmuiat conform indicatiilor de pe ambalaj (se lasa foile de gelatina in apa rece aproximativ 5 minute pana se inmoaie, apa trebuie sa fie cu cel putin 3-4 degete peste gelatina. Dupa ce s-a inmuiat se scurge apa si pe pune pe baie de aburi si se amesteca intr-una pana se dizolva. Nu trebuie sa fiarba pentru ca nu se va mai inchega! Eu o las cateva secunde la microunde). Se amestca praful de budinca impreuna cu zaharul si putin suc de piersici. Laptele se fierbe cu cei 275 ml de suc si se prepara budinca. Laptele fiert se ia de pe foc si se adauga amestecul de budinca. Se aseaza din nou pe foc si se amesteca continuu pana se ingroasa – aproximativ 1 minut, dupa care se ia de pe foc se lasa 2-3 minute si se amesteca cu gelatina dizolvata. Se omogenizeaza bine si se lasa la racorit :P

Se iau cateva bucati de piersici si se dau deoparte, iar restul se aseaza peste blat. Inainte de a aseza piersicile am desprins usor blatul de foaia de copt. Peste piersici se toarna budinca racita putin, dupa care se da la frigider pentru minim 2 ore.

Se prepara frisca pentru decor.

Se pune intr-un vas incapator frisca lichida cu zaharul vanilat si se mixeaza bine. Cand incepe sa se intareasca se adauga intaritoarele de frisca si zeama de la lamaie si se continua mixarea. 1/3 din frisca se aseaza peste prajitura si se niveleaza bine.  Se aseaza biscuitii cu partea ciocolatoasa in sus – eu am folosit 25 de bucati – deci 3 pachete de biscuiti. Se pune frisca in sprit sau intr-o punga gaurita la un varf si se orneaza dupa bunul plac.

Am trasat linii dintr-o parte in ala a tavii, pe langa biscuiti si am pus un varf de frisca pe bisuiti in care am pus bucatele de piersici. Am pus doar 3 pachetele de frisca ca asa era reteta, dar va recomand 4 pentru a se intari destul de bine si a putea face forme dragute cu spritul. Ale mele nu au iesit prea ochioase…

Se da numai decat la frigider pentru o noapte, sa aiba timp sa se raceasca frisca si sa se patrunda gusturile. Rece, este foarte buna! Pufoasa, cu gust de piersici si frisca, si cu un gust rafinat de ciocolata.

Spor s-aveti la preparat si la papat! :P


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>