Prajitura de post

Rezumat
Denumire reteta
Prajitura de post
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
5 Based on 20 Review(s)

Weekendul trecut a inceput dis de dimineata, cand ne-am dat seama pe la 6 fara ceva ca s-a stricat centrala. Pe la 8 am facut bagajele, eu m-am dus la serviciu iar Bogdan la bunici. Apoi seara ne-am intalnit la mama. Impropriu zis la mama, caci ea era la tata la tara, deci oricum am stat tot singuri. Luni seara cand am ajuns acasa (unde deja era caldura si apa calda, deci s-a rezolvat problema cu centrala – si nu de la sine! :P ), gasesc in frigider o caserola cu zmeura, atat de parfumata, de parca era proaspata. O aduse Bogdan de la bunica, caci i se stricase congelatorul, dar in loc sa o puna la noi in congelator a lasat-o in frigider. Asa ca a trebuit sa fac ceva cu ea, si sa fie si de post! Atunci reteta de negresa de post, adaptata, pentru ca nu aveam cacao destula in casa :D

Ingrediente:

- 2 cani faina

- 2 cani apa minerala

- 1 cana zahar

- 1 cana nuca macinata

- 1/2 cana de ulei

- 3 linguri cacao

- 3 linguri gem

- 1 lingurita bicarbonat stins

Se incinge cuptorul la temperatura medie si se pregateste tava pentru copt. Desi in caietul mamei e denumita negresa de post cu gem, pentru ca nu aveam decat o lingurita de cacao, am zis sa-i zic simplu prajitura de post. Tava ce am folosit-o era de silicon asa ca nu i-am facut nimic, dar stiti procedura, daca nu folositi hartie de copt, ungeti bine tava cu margarina (ca sa fie de post) si tapetati cu faina.

Zmeura se pune la strecurat (daca a fost congelata, ca a mea).

zmeura

Cele doua cani de faina se adauga intr-un vas, peste care se pune cana de zahar, cana de nuca macinata, 1/2 cana de ulei si cele 2 cani de apa minerala, adaugata treptat ca sa nu faca cocoloase. Amestecati bine cu un tel si turnati apa incet. In loc de 3 linguri de gem am pus 3 linguri de zmeura.

compozitie

Se amesteca bine si se adauga cele 3 linguri de cacao (cum nu am avut decat o lingurita de cacao, diferenta a fost faina).

Lingurita de bicarbonat se stinge in putin otet, se amesteca bine si se toarna peste compozitie! Se amesteca bine si se toarna in tava.

compozitie-finala

Se lasa la cuptor pana trece testul cu scobitoarea (dati click pentru a vedea cum se face testul cu scobitoarea). Pentru ca forma mea era destul de mare, am lasat ceva mai mult timp, la foc mic spre mediu, si am tot incercat cu scobitoarea cand e gata. Se lasa la racit in tava, apoi se rastoarna peste platoul de servit.

Intre timp se prepara sosul de zmeura (dati click pentru a vedea cum se prepara sosul de zmeura).

Sosul se toarna peste prajitura si deasupra se mai presara cateva bucatele de zmeura. Este o combinatie foarte interesanta intre dulce si acrisor. Chiar mi-a placut!

P.S. Puteti pune inauntru orice fel de gem, de la cel de caise, la visine, la capsuri, la orice aveti la indemana!

negresa-cu-sos-de-zmeura

prajitura-de-post-cu-zmeura

sectiune-prajitura-de-post

Pentru alte dulciuri de post, dati click aici.

Pentru mancaruri de post, dati click aici.


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>