Prajitura Deliciu

Rezumat
Denumire reteta
Prajitura Deliciu
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
4.5 Based on 81 Review(s)

Am facut de cateva ori prajitura asta care e un adevarat deliciu, insa poza finala nu prea am reusit sa fac, pentru ca de fiecare data a cam fost gatita si data cu tot cu tava :D Pana la urma tot o sa updatez poza finala, o sectiune de zile mari care sa va convinga numai din priviri cat e de buna :P

 

Ingrediente blat:

- 7 albusuri

- 8 linguri de zahar (200 de grame)

- 2 linguri de pesmet

- 4 linguri nuci macinate

- 2 linguri de faina

 

Ingrediente crema:

- 7 galbenusuri

- 10 linguri zahar (250 grame)

- 7 linguri lapte

- 500 ml frisca lichida

 

Alte ingrediente:

- 300 grame nuci

- 300 grame de nutella

- aproximativ 30-35 biscuiti simpli (depinde de tava)

- 2 plicuri de cappuccino (clasic sau cu rom)

- 1 cana cafea indulcita

 

Se incinge cuptorul la temperatura medie. Cele 300 de grame de nuci se maruntesc (nu se macina! ori se taie cu cutitul, ori se presara cu sucitorul – eu le-am lasat intregi) si se pun intr-o tava in care ati pus in prealabil hartie de copt (35/23 cm are tava mea).

Ouale se vor folosi la temperatura camerei. Se separa. Albusurile se vor pune intr-un vas curat, preferabil din inox, sticla sau ceramica, se adauga un praf de sare si se bat spuma (pentru a citi cum se bat albusurile tari, dati click aici). Cand incep sa se intareasca se adauga zaharul treptat, se mixeaza, apoi iar se adauga si se mixeaza pana a devenit o spuma tare si s-a topit zaharul.

albusuri-cu-zahar

bezea

Se adauga pesmetul, nucile macinate si faina si se amesteca usor, cu o spatula, de jos in sus.

pesmet,-nuci,-faina

Se aseaza in tava, peste nucile prajite, se niveleaza si se da la cuptorul incins la temperatura medie.

blat

Primele 15 minute nu deschideti usa cuptorului! Dupa aceasta puteti sa faceti testul cu scobitoarea (dati click pentru a vedea cum se face).

Scos din cuptor, se intoarce cu nucile in sus pe o tava de servire si se unge rapid cu nutella, cat este inca fierbinte, pentru a se topi.

nutella

Se prepara crema. Intr-un vas ce poate fi folosit pentru baie de abur (dati click pentru a vedea cum se face) se pun galbenusurile cu zaharul si laptele si se mixeaza pana se deschid la culoare.

galbenusuri

Se pune vasul pe bain-marie si se mixeaza sau se bate cu telul pana se topeste zaharul si devine cremoasa, pufoasa. Pentru o aroma mai intensa am adaugat un plic de cappuccino cu aroma de rom.

cappuccino

Se lasa la racit. Intre timp se bate frisca care va fi adaugata compozitiei de oua cand va fi rece.

crema-peste-frisca

Jumatate din crema se toarna peste blatul uns cu nutela, dupa care se aseaza stratul de biscuiti inmuiati in cafeaua indulcita.

biscuiti

Peste biscuiti se toarna restul de crema. Se presara cappuccino si se da la rece. Preferabil sa stea o noapte pentru a avea timp sa se combine gusturile.

Daca sunteti fan nuci, atunci cu siguranta o sa fie pe placul vostru!

prajitura-deliciu

 


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>