Prajitura desteapta

Rezumat
Denumire reteta
Prajitura desteapta
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
5 Based on 50 Review(s)

Circula vestea pe internet cum ca ar fi o prajitura desteapta ce-si face singura blaturile, crema ramanand la mijloc… dragii mei, am stat cu ochii in cuptor sa vad cum se face minunea asta :) Si nu doar ca se face singura, dar mai e si tare gustoasa pe deasupra. Cand am taiat-o am zis ca seamana cu o budinca, dar la gust parca aduce cu crema de zahar… delicioasa!!!

Ingrediente:

- 8 oua

- 300 grame zahar

- 250 grame margarina

- 225 grame faina

- 1 litru lapte caldut

- 2 pliculete zahar vanilat

Incingeti cuptorul la 180 de grade. Pregatiti tava pentru copt – eu am folosit una de 33/25. Am folosit hartie de copt, dar in cazul in care nu folositi, ungeti bine tava cu unt sau margarina si tapetati cu faina. Daca doriti sa va iasa prajitura mai groasa, puneti compozitia intr-o tava mai mica.

Margarina se topeste pe aburi sau la microunde si se lasa la racit. Se separa ouale. Peste galbenusuri se adauga zaharul si se mixeaza pana devine cremoasa si isi dubleaza cantitatea.

In compozitia de galbenusuri se adauga margarina topita (si racita) si se amesteca bine pana se omogenizeaza.

Se adauga faina cernuta si se amesteca bine, dupa care se adauga laptele caldut, si se continua amestecarea.

Compozitia rezultata este destul de lichida! Nu va stresati!

Bateti albusurile cu putina sare iar cand devin tari se adauga compozitia de galbenusuri.

Amstecati incet de jos in sus, pana se omogenizeaza si rezulta o compozitie pufoasa.

Tava se introduce in cuptorul incins si se lasa in jur de 50 de minute. In primele 40 – 45 de minute nu deschideti usa cuptorului, pentru ca minunea sa se intample. Eu am lasat-o putin peste 50 de minute. Cand arata ca un pandispan atunci e semn ca e gata! Dar cel mai bine faceti testul scobitorii (introduceti o scobitoare in prajiturica si daca iese curata inseamna ca e gata, daca insa se prinde aluat de ea, mai lasati la cuptor). Odata scoasa, se va lasa putin, ceea ce e normal.

Se lasa la racit in tava, si se taie abia rece! Stiu, grea asteptare, dar si rezultatul este pe masura… se pudreaaza cu zahar tos si se serveste cu mare bucurie, incantare si mirare…cum si-a facut singurica blaturile oare? :)

Sa aveti pofta!

 


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>