Prajitura Kinder felie de lapte (Milch Schnitte)

Rezumat
Denumire reteta
Prajitura Kinder felie de lapte (Milch Schnitte)
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
4.5 Based on 161 Review(s)

Ahhh… de cand ma uit la ea :D Cand in cele din urma i-a venit randul sa o fac nu am gasit lapte condesat. Era planificata pentru Tortul pentru Teo, dar la urma urmei Tortul Barbie a iesit foarte bun si asa. Apoi, cand am gasit lapte condesat mi-am luat provizii serioase (in bazar gasiti, in cutii metalice, albastre – pentru cei care sunt din zona :P ), asa ca era pe lista de dulciuri pentru Paste. Sambata insa, dupa peripetiile cu apa rece oprita, cu 2 feluri de pasca si cu o prajitura raffaello am cazut de acord cu Bogdan (mai mult el decat mine) ca nu mai are rost sa o fac. Cand in schimb am aflat ca pleaca parintii lui Bogdan la Iasi, a fost prilejul numa’ bun sa incerc prajiturica asta. Si supriza… stiti crema pufoasa de la prajitura cumparata? Daca v-as spune ca asta e mai pufoasa, m-ati crede? Daca nu, puneti mana rapid pe ingrediente si apucati-va de treaba!

Este absolut buna! Se topeste pur si simplu in gura si are un gust de lapte… deci sigur o sa-i innebuniti pe cei mici cu asa bunatate :P

Ingrediente blat:

- 4 oua

- 50 grame de zahar

- 2 linguri de miere

- 2 linguri de lapte

- 100 ml ulei

- 2 linguri gris

- 2 linguri faina

- 2 linguri cacao

- 1 lingurita praf de copt

- esenta de rom

- un praf de sare

 

Ingrediente crema:

- 380 ml lapte condensat

- 300 ml frisca lichida (preferabil Creme Patiserie)

- 150 ml lapte gras (minim 3,5% grasime)

- 50 grame de miere

- cateva picaturi esenta de rom

- 6 foi de gelatina

- 1 plic intaritor de frisca

 

Incingeti cuptorul la temperatura medie (180 de grade) si pregatiti tava (cu hartie de copt sau ungeti bine cu unt/margarina si tapetati cu faina). Tava folosita este de 35/23 cm.

Ouale la temperatura camerei se separa cu grija. Vasul in care veti pune galbenusurile se cantareste. Gablenusurile cu cele 50 de grame de zahar se mixeaza bine pana devin spuma si se topeste zaharul (aproximativ 5 minute).

galbenusuri

Apoi, treptat, se adauga mierea, laptele si esenta de rom, se omogenizeaza, apoi se toarna uleiul in fir subtire, mixand in continuare.

ulei

Faina se amesteca cu cacao si praful de copt, se cern si se adauga peste galbenusuri. Tot acum puneti si grisul. Mixati pana se omogenizeaza bine.

faina-si-cacao

Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare, pana se intaresc bine de tot. Pentru detalii despre cum se bat albusurile tari dati click aici. Adaugati spuma de albus peste compozitia anterioara si amestecati usor, cu o spatula, cu miscari usoare de jos in sus.

albusuri

Se cantareste vasul cu toata compozitia, se scade greutatea vasului cantarit la inceput, se imparte la 2 si jumatate din cantitatea de compozitie se toarna in tava pregatita anterior. Se niveleaza si se bate de 2-3 ori de masa pentru a iesi bulele de aer.

compozitie-blat

Se da la cuptorul incins la foc mediu pentru 15-20 de minute, dar cel mai bine, dupa primele 15 minute faceti testul cu scobitoarea pentru a fi siguri ca e gata si pentru a nu arde blatul.

blat

Se scoate din tava si se lasa pe foaia de copt. La fel se procedeaza si cu cel de-al doilea blat.

Se prepara apoi crema. Bunatatea asta de crema, Doamne, nu degeaba le place copiilor atat de mult! Asadar, laptele se pune la fiert (laptele dulce, cele 150 de ml). Gelatina se taie in jumatate si se pune la inmuiat in suficienta apa rece. Detalii complete despre cum se hidrateaza si se dizolva gelatina gasiti aici. Laptele condensat se toarna intr-un vas, asa cum este el, fara sa-l fierbeti si se adauga mierea.

lapte-condensat

Dupa ce s-a inmuiat gelatina se pune pe baie de aburi sau la microunde si se dizolva (nu trebuie sa fiarba) si se adauga in lapte fiert (racit putin) si se amesteca pana la omogenizare. Se adauga peste laptele condensat si se omogenizeaza bine.

lapte

Apoi se bate frisca (care trebuie tinuta la frigider ininte de a fi batuta).

frisca-batuta

Cand s-a intarit frisca, adaugati intaritorul de frisca si mai mixati 1 minut, apoi se adauga peste compozitia de lapte, se amesteca si se da rapid la frigider, nu de alta, dar daca dati de gust nu se stie ce mai ramane :D

crema-de-lapte

Lasati cel putin 30 de minute la rece, apoi treceti la asamblarea prajiturii.

Se desprinde hartia de copt de pe unul din blaturi, se aseaza blatul pe o alta hartie noua de copt, exact asa cum a fost, adica partea desprinsa de pe hartie sa fie tot in jos. Se toarna crema de lapte.

crema

Deasupra se pune celalalt blat. Acum depinde cum va este mai usor, ori desprindeti blatul de pe hartie inainte ori dupa. Ideea e ca blatul trebuie sa-l puneti cu partea care a fost pe hartia de copt, in sus. Din imagini poate intelegeti mai bine :P

asamblare-kinder

Dati la frigider, preferabil peste noapte. Si uite ca in timp ce scriam reteta m-a sunat si mama soacra sa zica c-au ajuns la Iasi si ca tare le mai place prajitura. Hihihi, ce ma bucur :P

kinder-milch-schnnte

Se topeste in gura, la propriu!

Reteta preluata de la Gabriela Cara.

felie-de-lapte

sectiune-kinder-felie-de-la

kinder-felie-de-lapte

 


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

3 Comentarii

  1. Sincer am avut emotii din cauza gelatinei, insa am ascultat sfatul Alexandrei si totul a iesit foarte bine; prajitura se prepara foarte repede si se mananca la fel :) . Multumesc Alexandra :*

    Post a Reply
    • Cu mare placere Alina! E una din prajiturile care nu are cum sa nu iasa! Si care creeaza dependenta :P
      Pupici!

      Post a Reply
  2. Cred ca este o prajitura foare gustoasa. Gelatina poate fi si dinaceea la plic? Cum fac daca pun deea la plic?

    Post a Reply

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>