Prajitura Kinder Pingui

Rezumat
Denumire reteta
Prajitura Kinder Pingui
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
4 Based on 91 Review(s)

Daca dupa doar 1 saptamana refac aceasta prajitura, ati putea trage singuri concluziile… Dar eu va zic ca saptamana trecuta am facut o tava de prajitura Kinder Pingui si nu am apucat sa gust decat un coltisor – tava intreaga a ajuns la sotul meu la serviciu… Nu e problema de gustat, ci de fotografiat :) )

Tava de Kinder Pingui cu numarul 2 are si ea o destinatie precisa, insa mi-am permis de data asta sa iau un cub de prajitura sa-l pozez si sa-l degust in liniste… Daca nu-l prindeam, clar tava cu numarul 3 urma sa fie doar a mea, si asta nu-mi facea bine deloc :D

Asadar, draga Laura, multumim din nou, pentru o alta reteta delicioasa!

Ingrediente blat Kinder Pingui:

- 10 oua

- 200 grame de zahar

- 2 pliculete de zahar vanilat

- 1,5 pachete de praf de copt (15 grame)

- 5 linguri pline de faina

- 5 linguri pline de cacao

- 5 linguri gris

- 5 linguri miere

- 1 praf de sare

- 50 ml lapte

- 270 ml ulei

Crema Kinder Pingui:

- 700 ml smantana pentru frisca (eu am folosit Creme Patiserie)

- 1 plic gelatina instant sau 2 pliculetele intaritor de frisca

(eu am folosit 1 plic gelatina Dr. Oetker si 1 plic intaritor de frisca)

- 3 linguri de lapte

- 2 linguri de miere (eu am mai adaugat inca 1 pentru a-i simti gustul mai bine)

- esenta vanilie

Glazura 1 (dintre straturile de crema):

- 120 grame de ciocolata

- 70 grame de unt

- 1 lingura de apa

- 2 linguri de ulei

Glazura 2 (pentru finisarea prajiturii):

- 220 grame ciocolata

- 100 grame de unt

- 1 lingura zahar pudra

- 1 lingura de apa

- 3 linguri de ulei

Incepem cu preparea blatului. Ca de obicei, prima data pregatim tava cu hartie de copt. Se foloseste tava mare de la cuptor. Atentie! Din aceasta compozitie se vor coace 2 blaturi. Daca aveti 2 tavi de cuptor le puneti de-odata, daca nu impartiti in 2 compozita si o tineti la frigider. Se incinge cuptorul apoi la 175 de grade (la cel cu ventilatie la 165 de grade).

Se separa ouale. Galbenusurile se bat cu zaharul si zaharul vanilat timp de cateva minute pana se deschid la culoare si se fac ca si o crema densa.

Apoi se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt, cacao (cernuta si ea) si grisul si se amesteca usor, dupa care se adauga treptat laptele si uleiul.

O sa fie cam greu de incorporat, sa aveti o spatula rezistenta :) . La sfarsit se adauga mierea si se incorporeaza bine si ea.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Sunt gata atunci cand intoarceti castronul si nu cad. Se incorporeaza compozitiei initiale si se amesteca cu grija. Puteti sa amestecati usor cu telul, albusurile se vor incorpora mai usor. Compozitia va fi destul de lichida, numai bine ca sa o puteti intinde in toata tava :)

Dati la cuptorul incins pentru 12-13 minute. Eu am tinut ceva mai mult pentru ca aveam impresia ca inca nu este gata. Dar stiti secretul – testul cu scobitoarea!

Lasati la racit blatul pe hartia de copt, abia dupa ce s-a racit de tot desprindeti blatul. Procedati la fel si cu blatul al doilea.

Intre timp pregatiti crema. Se ia un vas incapator si se toarna smantana pentru frisca – in cazul meu creme patiserie. Am mixat bine pana a crescut si s-a intarit cat de cat. Pentru ca nu aveam in casa gelatina instant, am folosit un plic de gelatina normal pe care l-am lasat la dizolvat.

Se adauga gelatina in crema sau intaritoarele de frisca, laptele, mierea si esenta si se mixeaza in continuare. Va rezulta o crema densa. Se da la rece.

Se prepara glazura 1, cea dintre straturile de crema. Toate ingredientele se pun pe foc mic si se amesteca bine pana se dizolva, fara a lasa sa fiarba. Eu prefer sa pun pe bain-marie, pentru ca asa sigur nu se arde. Se lasa la racit la temperatura camerei.

Asamblarea: se ia prima foaie de blat, se desprinde de foaia de copt. Peste blat se adauga jumatate din crema de frisca, se niveleaza bine, se da pentru putin la congelator cat sa se intareasca putin crema. Peste crema se adauga glazura 1 (recunosc, am facut portie dubla de ciocolata :P ). Se da din nou la congelator – maxim 10 minute.

Intre timp se prepara glazura finala la fel ca si prima glazura. Adica, puneti toate ingredientele pe foc mic si amestecati continuu, dupa care lasati la racit.

Scoateti prajitura de la congelator si adaugati cealalta jumatate de crema.

Peste crema puneti blatul al doilea, cu hartia de copt in sus. Presati usor ca sa se prinda bine de crema. Indepartati hartia de copt iar peste blat turnati glazura a doua, nivelati frumos… et-voila. Si daca mie mi s-a parut ca e prea putin ciocolata, am adaugat si ciocolata rasa deasupra :)

Dati la frigider sa stea o noapte, pentru a se patrunde gusturile!

Prajitura Kinder Pingui este o prajitura racoroasa si foarte gustoasa, care are priza la toti copiii – de la cei mici la cei mari, mari de tot :P


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

6 Comentarii

  1. o prajiturica delicioasa, aspectuoasa. Data viitoare o fac ca pe un tort :)

    Post a Reply
  2. Delicioasa, absolut delicioasa Raluca!
    Cu ce ocazie sarbatorim data viitoare?

    Post a Reply
  3. arata deliciossss, trebuie sa o incercam si noi; o singura schimbare as face fara miere in blat, din cate stiu mierea devine toxica daca este supusa la temperaturi ridicate

    Post a Reply
    • Lacry, nu doar arata ci si este delicioasa :P Da, stiam si eu asta cu mierea, doar sunt atatea pareri impartite. Sa stii ca fetele au incercat si fara miere si e ok, deci poti sa renunti la ea.
      Te pup, si sa iasa minunat!

      Post a Reply
  4. Folosind cantitatile de mai sus,cam cate portii ar iesi?

    Post a Reply
    • Bianca draga, avand in vedere ca se face in tava mare de la cuptor, iese o prajitura mare. Portiile depind de felul in care tai prajitura… daca vrei bucati mari, ca ale mele, ies lejer 15 bucati. Dar sunt felii mari, daca o tai in bucati ceva mai mici ajungi si la 30 de bucati… sau in cate vrei tu :P Sa ai spor, draga! Te pup!

      Post a Reply

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>