Prajitura rapida cu biscuiti si budinca

Rezumat
Denumire reteta
Prajitura rapida cu biscuiti si budinca
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
4.5 Based on 148 Review(s)

In timp ce scriu reteta, prajitura rapida cu biscuiti si budinca, este deja in drum spre Brasov, alaturi de o portie generoasa de Kinder felie de lapte. Anca, cumnatica mea, le duce la parintii ei, dupa care pleaca cu ma’ big brother in concediu si apoi iar in Japonia. Sper draga mea, sa nu mai treaca inca 2 ani pana sa ne revedem… Te pup cu drag!!! Avand in vedere ca nu aveam prea mult timp la dispozitie sa fac mai multe specialitati, am ales sa fac o prajitura simpla, fara coacere, ce e gata in 15-20 de minute.

Ingrediente:

- 400 grame biscuiti simpli

- 200 grame biscuiti cu cacao

Crema:

- 800 ml lapte

- 2 prafuri budinca vanilie

- 100 grame zahar

- 1 pachet unt (200 grame)

- 500 grame visine

- esenta vanilie

Glazura:

- 125 grame margarina

- 4 linguri zahar

- 2 linguri cacao neagra

- esenta rom

Lasam untul la temperatura camerei, insa nu trebuie sa fie moale moale, sa zicem ca 30 de minute ar fi de ajuns.

Prafurile de budinca le amestecam cu 100 grame de zahar ( 4 linguri) si cu cateva linguri de lapte si omogenizam. Restul de lapte se pune la fiert, iar in momentul in care incepe sa fiarba se ia de pe foc si se adauga compozitia de prafuri. Se aseaza din nou pe foc mic, si se amesteca continuu cu un tel pana se ingroasa.

Luam de pe foc si punem intr-un vas cu apa rece, amestecand sa se raceasca. Pentru ca nu aveam timp sa stau langa ea si sa amestec (ca sa nu prinda pojghita deasupra) am pus o folie alimentara, direct peste budinca, si am schimbat frecvent apa, sa fie rece.

budinca

Intre timp se mixeaza untul, sa devina spuma.

unt

Crema de budinca racita, la temperatura camerei, se adauga cate 1 lingura in unt si se mixeaza bine. Este important sa nu adaugati crema calda/fierbinte peste unt, sau o cantitate prea mare de budinca de-odata, caci e posibil sa vi se taie untul. Incet, si sigur, da? :) Deci, 1 lingura budinca in unt, mixam, omogenizam, apoi alta lingura de budinca.

crema-vanilie

La sfarsit adaugam esenta de vanilie pentru un gust mai puternic si adaugam visinele. Daca folositi visine congelate, aveti grija sa le decongelati incet si sa le lasati la scurs.

visine

Pregatim tava. Pe un platou am pus “inelul” detasabil in care am pus primul strat de biscuiti simpli, cei normali, peste care adaugam jumatate din cantitatea de crema.

budinca-cu-visine

Nivelam, apoi punem un rand de biscuiti cu cacao, si apoi cealalta jumatate de crema. Deasupra punem iar un strat de biscuiti simpli, si apasam putin, cat sa se lipeasca bine de crema.

Pregatim glazura. Intr-un vas punem margarina la topit, in care adaugam 4 linguri de zahar si 2 linguri de cacao neagra. Tinem pe foc si amestecam continuu pentru a nu se prinde de oala, pana se topeste zaharul. La sfarsit se adauga esenta. Se toarna peste biscuiti si se niveleaza.

glazura

Peste fiecare bucata in parte am pus cate 2 migdale. Se da la frigider unde e de preferat sa stea peste noapte, ca sa se inmoaie biscuitii. Tava a stat doar vreo 2 ore, dar speram ca aerul conditionat din masina, va face in asa fel incat prajitura sa ajunga in stare “buna” la destinatie.

miogdale

Pe langa tava asta, am mai facut 4 bucati (adica 4 biscuiti) intr-o tava mica de chec, pe care nu am rezistat sa o las la frigider sa se inmoaie biscuitii si am taiat-o rapid sa o pozez pentru voi… Dar va asigur ca a doua zi e si mai delicioasa! Pacat ca a noastra nu o sa mai prinda a doua zi :) )) Dar la cat de rapid se face… pana diseara poate mai fac o tura :D

prajitura-rapida-fara-cpace

prajitura-cu-biscuiti-si-bu

prajtura-rapida


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

1 Comentariu

  1. O super prajitura care a facut valuri printre rude si prietene, multumim Alexandra pentru aceasta delicioasa idee. Pupici

    Post a Reply

Trackbacks/Pingbacks

  1. Concurs 1000 de fani | GustoLandia - [...] http://gustolandia.ro/prajitura-rapida-cu-biscuiti-si-budinca/ [...]

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>