Prajitura Snickers

Rezumat
Denumire reteta
Prajitura Snickers
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
5 Based on 87 Review(s)

Desi imi place la nebunie caramelul si alunele am avut oarecare retineri in a face prajitura Snickers – aveam impresia ca o sa fie prea dulce… Ei bine, e dulce, dar e superba! Mai buna decat Snickers din magazine! Maine astept impresiile avand in vedere ca trimit prajitura la mami meu la gradinita (are lectie deschisa :P ) Am adaptat reteta dupa ce am studiat mai multe de pe net…

Ingrediente Blat:

- 6 albusuri

- un praf de sare

- 150 grame zahar

- 150 grame nuci sau alune macinate (as fi pus alune, dar am vrut sa le pastrez pentru crema, asadar eu am pus nuci)

- 2 linguri faina

- 5 grame praf de copt

- 200 grame ciocolata (eu am folosit alba)

Ingrediente Crema:

- 6 galbenusuri

- 250 grame zahar

- 250 grame de unt

- 2 linguri apa

- 250 grame de alune (sau nuci)

Ingrediente glazura:

- 100-150 grame ciocolata (eu am folosit putin amaruie)

- alune (nuci) pentru decor

Nu uitati sa scoateti ingredientele din frigider ca sa fie la temperatura camerei. Pregatiti o tava de copt (35/23 cm are tava mea) cu hartie de copt sau ungeti cu unt/margarina si apoi tapetati cu faina. Incingeti cuptorul la temperatura medie (170-180 degrade).

Separati ouale. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare pana se intaresc apoi adaugati zaharul (cate 1-2 linguri o data, apoi iar mixati si tot asa). Se adauga nuca sau alunile macinate.

Apoi faina amestecata cu praf de copt, cernute. Amestecati usor cu o spatula, de jos in sus.

Turnati in tava si dati la cuptorul incins pentru aproximativ 20 de minute. Faceti testul cu scobitoarea ca sa fiti siguri ca e gata.

Cat timp e la cuptor blatul, dati ciocolata pe razatoare. Se scoate din cuptor si se toarna ciocolata rasa peste blat si se lasa la racit.

Intre timp pregatiti crema de caramel.

Galbenusurile impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar le mixati bine, pana devin cremoase.

Apoi cealalta jumatate de zahar (125 de grame) se pune la topit (click pentru a vedea cum se caramelizeaza zaharul). Aveti grija sa nu ardeti zaharul pentru ca ii va schimba complet gustul! Cand s-a caramelizat se stinge cu 2 linguri de apa, se omogenizeaza bine, si se pune untul.

Amestecati continuu pentru a nu se prinde de fund. Lasati sa fiarba la foc mic, amestecand, apoi turnati galbenusurile peste zahar. Amestecati in continuare, cu grija. Lasati pe foc mic pana se ingroasa putin compozitia, dupa care turnati alunile sau nucile (da da, sunt cu sare :D dar nu s-a simtit deloc :P ). Nu le-am maruntit, pentru ca si la Snickers cumparat sunt alunele intregi :P

Mai lasati pe foc pana se ingroasa bine compozitia. Si da, amestecati continuu!

Lasati putin la racorit (eu am avut rabdare 1 minut :D ) apoi intindeti peste ciocolata rasa. Se niveleaza si se da la racit.

Eu am taiat prajitura a doua zi, asa ca s-a intarit destul de bine caramelul. Cu un cutit bine ascutit si inmuiat in apa fierbinte taiati dupa bunul plac.

Puneti ciocolata pentru glazura la topit, cu mare atentie in special daca este ciocolata alba ca e tare pretentioasa. Eu prefer sa o pun pe baie de abur.

Luati cu lingurita si turnati ciocolata topita peste bucatile de prajitura, lasand sa se scurga pe margini.

Eu, in graba ca trebuia sa duc prajiturile la destinatar :P (adica mamei mele) am uitat sa mai pun alune deasupra. Dar arata perfect si fara! Ca sa nu mai zic de gust… Se pare ca am descoperit crema caramel preferata :D

Cred ca se termina momentan “era” after eight si incepe “era” snickers… am deja multi curiosi care au salivat la poza de pe facebook si am ramas datoare finilor nostri.


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

6 Comentarii

  1. Felicitări Alex pentru site!!! Aștept să gust din fiecare să îți spun dacă sunt la fel de bune cum ne-ai arătat și în prezentări! :D hi hi .. te pup

    Post a Reply
  2. merci Cristina! hai ca ai mai gustat unele dintre ele :p o sa incerc sa-ti aduc cate ceva bun de fiecare data cand vin la tine :P pupici!

    Post a Reply
  3. Prajitura e in frigider, iar eu salivez langa el :) ), abia astept sa o devorez…felicitari pentru blog!

    Post a Reply
  4. Uite cum imi dai peste cap lista de prajituri pt craciun.Deci aveam pe lista choux a la crem,kinder pingui varianta the best, si niste fursecuri krinkle sau truflle sau cum le-o mai spune.Si acum vazand slabiciunea vietii mele adica caramel,alune ,cioco dau refresh listei si ma gandesc ca ceva trebuie inlocuit.
    Multumesc pt reteta ,am deplina incredere in retele tale.

    Post a Reply
    • Vera, ma bucur sa aud asta! Daca e prea tarziu sa-ti schimbi meniul pentru Craciun, atunci ia-o in considerare pentru Revelion :P Dar ia in calcul ca maine postez ceva bun bunut cu alune si cioco :D Sper sa-ti faca cu ochiul si “alea”
      Te pup si ma bucur ca ma urmaresti si ca si faci din retete! Astept feedback dupa ce o sa fii apreciata de familie si prieteni :P

      Post a Reply

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>