Pui cu smantana

Rezumat
Denumire reteta
Pui cu smantana
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
5 Based on 8 Review(s)

Mancarica asta buna imi aduce aminte de bunici, de iarna… Stateam pe pat langa geam si mancam pui cu smantana si ou fiert… Un deliciu! Acasa la mama mancam mai rar pentru ca nu prea ii placea fratelui meu puiul cu smantana – zicea sa nu stricam puiul, mai bine isi facea el friptura :D Asa ca mi-am adus de papa asta bun si l-am facut numai decat!

Ingrediente:

- pulpe pui

- 1 ceapa

- 500 grame de smantana (sau lapte si smantana)

- 1 lingura amidon

- verdeturi

- sare si piper alb

Se pun pulpitele la fiert in suficienta apa cat sa le acopere. Intre timp se toaca si se caleste ceapa (eu o toc in felul urmator).  Cand carnita e fiarta, se ia din zeama si se adauga peste ceapa. Zeama o puteti folosi pentru a face o supa cu taiteti. Amestecati lingura de amidon cu 2-3 linguri de apa sau lapte. Ulterior amestecati cu smantana sau cu smantana cu lapte si turnati peste pulpe. Amestecati continuu la foc mediu, pana se ingroasa sosul. Dati gust de sare, piper si adaugati verdeturile tocate (patrunjel verde si marar).

Optional, se pot fierbe separat cateva oua. Se curata de coaja si se adauga si ele in sosul de smantana, alaturi de pulpite – nu o sa se supere nimeni, va garantez!

Se papa cu mamaliguta! O sa ziceti si voi ca in reclama… ce pacat ca am doar 10 degete :D

Pofta  mare!


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>