Pui inabusit in bere

Rezumat
Denumire reteta
Pui inabusit in bere
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
5 Based on 14 Review(s)

Inca una din retele delicioase ale fratelui meu. Prima data am gatit puiul inabusit in bere pentru Bogdan pentru o cina romantica, apoi pentru finii nostri. Zilele acestea am gatit-o din nou pentru prietenul nostru de familie Cornel, care dupa 15-16 ani a venit putin in tara, putin de tot, caci deja e in avion inapoi spre State :P Si e o reteta cu care nu dau gres niciodata! Plus ca se face si repede, deci numai buna de pregatit daca abia ati ajuns de la serviciu si aveti musafiri.

P.S. Cornel, stiu ca o sa incerci reteta cand ajungi acasa, asa ca astept decizia celor 3 jurati ai tai, pe care ii pupam, si ai grija, afinata e doar pentru cei cu permis :D Merci de flori! Le-am introdus in peisaj :P

Ingrediente:

- 1 kg pulpe de pui (sau piept de pui)

- 1 bere la 500 ml

- condimente: sare, piper, cimbru, salvie, boia dulce

- 50 ml ulei de masline Costa d’Oro

Am cumparat direct pulpe de pui dezosate pentru ca nu aveam timp sa ma mai joc cu ele. Daca le aveti cu os, scapati de el: taiati carnea cubulete numai bune de luat o data in gura.

ingrediente

Le condimentati cu sare si piper, boia dulce (pentru culoare) si ierburi (cimbru si salvie), adaugati 1-2 ulei de masline Costa d’Oro.

ulei-de-masline

Se amesteca bine si se toarna putina bere, cat se acopere pulpele. Se da la frigider pentru 30 de minute (dar daca nu aveti timp sa mai lasati la frigider, nu-i nimic, treceti direct la urmatoarea operatiune :P ).

bere

Puneti o lingura de ulei de masline Costa d’Oro intr-o tigaie mai incapatoare, lasati sa se incinga si adaugati cubuletele de pui. La foc mare, amestecati continuu pana se rumenesc putin. Nu trebuie sa fie arse, pentru ca oricum vor fierbe in bere si de la boia vor capata o culoare frumoasa.

pui-prajit

In momentul in care le-ai intors pe toate partile, cu susul in jos si cu josul in sus, cu laterala-ntr-o parte si-n alta :P turnati berea, amestecati si lasati sa fiarba in bere.

cu-bere

Lasati vreo 20-30 de minute, pana se evapora berea. Nu uitati sa amestecati din cand in cand. Din nou, daca e graba mare si nu aveti timp sa lasati sa fiarba atata, puneti mai putina bere. Cu berea scazuta, vor arata asa:

pui-in-bere-scazuta

Se serveste cu orez cu smantana si ciupercute si castraveciori murati de la mama :P

Dupa cum ziceam, o mancare speciala, foarte aromata si delicioasa. Nu are cum sa nu iasa, asa ca succesul e garantat!

O idee de week-end, ce ziceti voi? Eu una va zic spor la treaba!!! :P

pui-in-sos-de-bere

pui-inabusit-in-bere

pui-cu-bere


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

2 Comments

  1. Am incercat reteta de pui inabusit in bere ieri, se prepara foarte usor si repede, iar gustul este fenomenal!!!!
    Multumesc Alexandra pentru ideile delicioase:)

    Post a Reply
    • Ma bucur ca v-a fost pe plac :D
      Trebuie sa incerc si ceva cu ciocolata, asa-i?
      Cu placere Alina, oricand!

      Post a Reply

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>