Pui vienez la cuptor

Rezumat
Denumire reteta
Pui vienez la cuptor
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
4.5 Based on 14 Review(s)

Am pregatit prima data acest pui pentru o cina romantica, alaturi de un vin rosu si ceva desert bun bunut. Doar ca Bogdan a venit mai repede acasa si mi-a dat planurile putin peste cap :) L-am trimis rapid sa faca dus – ca eu sa am timp sa pregatesc masa cu lumanari, sa pun vinul in pahare, sa scot puiul… si din cauza emotiilor m-am si fript la mana (ca si acum mai am semnul dupa mai bine de jumatate de an :P ). A fost atat de bun ca l-am refacut cand am avut musafiri, acum doua weekenduri finul m-a rugat sa fac din nou aceasta bunatate, iar weekendul trecut am fost la fini acasa sa facem impreuna puiul asta vienez. Mai e nevoie de vreo concluzie? :D

Ingrediente:

- 500 grame carne de pui (am folosit si piept de pui, dar si pulpe dezosate – e gustos cu amandoua!)

- 500 grame de ciuperci

- 300 ml lapte

- 200 grame smantana

- 200 grame cascaval

- 2 cepe

- 3 cartofi

- 1 lingura de amidon

- ulei

- condimente (sare, piper, condimente pui, curry)

Se incinge cuptorul la 200 de grade. Eu folosesc vasul yena cu capac pentru mancarea aceasta. Se toarna putin ulei si se intinde in tot vasul. Se toaca ceapa si se adauga in strat.

Se ia pieptul sau pulpitele si se taie fasii, se condimenteaza si se adauga in strat peste ceapa. Se da la cuptor pentru 10 – 15 minute (pana cand carnita isi schimba culoarea).

Intre timp se taie ciupercile tot fasii si se calesc pana nu mai lasa apa. Se scot intr-un vas si calesc cartofii taiati cubulete. Eu incerc sa-i rumesc bine fara sa-i ard in schimb. Se scoate vasul yena si se adauga stratul de ciuperci, apoi cartofii si se da din nou la cuptor, cu tot cu capac.

Daca vasul are prea multa apa (de la carnita) eu o scurg, pentru a nu fi prea lichid rezultatul final.

Se prepara sosul alb. Laptele se pune la fiert. Amidonul se dizolva in 2-3 linguri de apa rece, dupa care se toarna in laptele fiert, amestecand continuu, la foc mic. Cand s-a intarit, se adauga smantana si jumate din cascavalul dat pe razatoare si se amesteca bine pana se omogenizeaza.

Dupa inca vreo 15 minute se scoate vasul din cuptor, se toarna sosul alb deasupra si se mai da la cuptor pentru alte 10 – 15 minute. Se scoate din cuptor, se adauga restul de cascaval ras, se da din nou la cuptor (fara capac de aceasta data) pentru 2-3 minute pentru a se topi si mancarea este gata!

La cina cu Bogdan am servit la un pahar de vin rosu, la cina cu finii am servit cu Alioli cu verdeata. E perfecta oricum! (Merge bine si cu un vals :) )

Spor la dantuit in bucatarie si aveti grija sa nu va frigeti… eu tot timpul zic: semnul asta e de la pui vienez :D


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

4 Comentarii

  1. NU va suparati se fac si livrari la domiciliu:D

    Post a Reply
  2. Am incercat si eu reteta, a iesit fenomenal de buna. Multumesc frumos pentru ca ai ales sa imparti cu noi aceasta reteta delicioasa.

    Post a Reply
    • Roxana, ce ma bucur ca va place puiul vienez. Nu am facut de tare mult reteta asta si iti multumesc ca mi-ai adus aminte de ea… poate o programez pentru weekend. Iti multumes pentru comentariu, te mai astept, cu drag, pe blog! Te pup!

      Post a Reply

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>