Pulpe de pui cu miere si menta dementa

Am facut pulpitele astea cu ceva timp in urma si tare mult ne-au placut, asa ca le-am refacut, mai ales ca aveam menta proaspata. Este o combinatie reusita intre o carnita usor dulce si foarte aromata. Merge de minune cu un piure pufos sau orice alta garnitura preferati. Noi am mancat alaturi de niste pastai trase la tigaie, simple, ca sa simtim aroma pulpitelor.

Ingrediente:

- 4 pulpe pui (noi am folosit doar copanelele)

- 4 lingurite miere

- cateva frunze de menta

- sare, piper alb, ulei de masline

Pentru ca nu ne place pielea (si oricum e grasa :P ) o dau jos de fiecare data. Apoi se condimenteaza cu mierea, frunzele de menta tocate, sare, piper si putin ulei de masline si se lasa vreo 30 de minute la frigider pentru a se fragezi.

pui-marinat-cu-miere-si-men

Se ia o tigaie in care se adauga 1 pahar de apa, se incinge si se adauga pulpele cu tot cu mierea si uleiul de masline ce s-a scurs de pe ele.

Se lasa pe foc, avand grija sa nu se arda. La nevoie, se mai poate adauga apa. Le-am fiert mai mult decat le-am prajit, doar la sfarsit le-am lasat un pic fara apa, pentru a se rumeni putin. Am folosit tigaia dry-cooker, cu tot cu capac.

Le-am servit cu pastaile fierte foarte putin, apoi trase la tigaie cu 1-2 catei de usturoi, sare si piper si putin patrunjel la sfarsit.

Iar totul a decurs foarte rapid, si a fost fooooarte gustos!

pui-cu-menta

pui-cu-miere-si-menta-demen

puple-de-pui-cu-garnitura-d


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>