Rosii cherry la cuptor cu hribi si praz

Rezumat
Denumire reteta
Rosii cherry la cuptor cu hribi si praz
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
5 Based on 7 Review(s)

Ieri dimineata cand am iesit pe usa stiam deja ce o sa gatesc cand ma intorc de la padure: rosii cherry la cuptor, cu hribi si praz. Aveam planuri mari, desi mi s-a zis ca nu o sa gasesc bureti pentru ca nu a plouat, dar eu am sperat. E una din pasarelele mele: imi place la nebunie sa merg la bureti (ce sa mai zic si cand ii gasesc :D ). Nu am mers la munte, desi erau sanse mai mari sa gasim ceva bureti (hribi sau opintici de vara/toamna), dar am ramas in zona, apoi am luat-o spre Cacica, si azi privind in urma, nu stiu de ce nu ne-am oprit macar la Salina, daca tot eram in zona… probabil pentru ca am fost prea impresionata (ca nu am gasit niciun burete, nici bun, nici nebun :P ) de campul plin de branduse si de momentul in care am realizat ca nu mi-am luat aparatul foto cu mine… Si ca sa fie si mai si, veveritele sa se plimbe in fata noastra, cu cozile lor stufoase… ce peisaj! Dar ce peisaj! Si ce ciuda! Dar ce ciuda! Fara bureti, fara poze… atunci macar hai la branduse… si uite asa am strans pe ploaie (incepuse sa ploua) branduse de toamna.

Si ajunsa acasa cu mana plina de flori mov, am mers direct la congelator si am sacrificat ultima manuta de hribi ce o aveam de anul trecut. Trebuia sa fac rosii cherry la cuptor cu hribi, caci doar asa am inceput ziua :) Si iata ce a iesit:

 

Ingrediente:

- 20-25 bucati rosii cherry (preferabil de culori si gusturi diferite)

- o mana de hribi (sau alte ciuperci)

- cateva feliute de praz

- ulei de masline

- sare si piper

- chivas pentru decor

- 3 frunze de salvie

Acest fel de mancare se prepara rapid si puteti sa-l faceti direct in vasul in care veti servi.

Spalati bine rosiile si unele dintre ele le puteti taia in jumatate. Adaugati hribii taiati bucatele.

hribi

Presarati cu felii de praz si cu ulei de masline, sare si piper si frunzele de salvie si amestecati bine.

praz
Dati la cuptorul incins pentru aproximativ 30 de minute, la temperatura medie. Daca mai este nevoie, mai lasati pana rosiile se inmoaie bine.

Scoateti din cuptor si presarati cu chivas sau orice aveti la indemana: ceapa verde, patrunjel sau chiar branzica: feta, gorgonzola.

rosii-cherry-la-cuptor

Acest fel de mancare (rosii cherry la cuptor cu hribi si praz) poate fi servit atat ca si fel principal, simplu, de post, sau ca si garnitura. Merge perfect langa peste. Este o mancare aromata si parfumata.

rosii-cu-hribi

rosii-cherry-cu-hribi


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>