Rulada cu dovleac si crema de mascaporne

Rezumat
Denumire reteta
Rulada cu dovleac si crema de mascaporne
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
5 Based on 30 Review(s)

Am cumparat dovleacul cu gandul sa fac o supa crema de dovleac, insa pentru ca am ramas fara dulce, iar sotul meu drag tot cauta noaptea prin frigider, poate poate gaseste ceva, m-am hotarat sa-i fac ceva bunut. Piureul de dovleac il aveam facut cu o seara inainte, asa ca doar am cumparat mascapone si am facut rulada cu dovleac. Mi-a mai ramas piure, asa ca poate fac si supica :) Nu stiu de ce, dar aceasta rulada m-a dus cu gandul la sarbatori… o fi de la faptul ca am folosit condimente si i-am dat o aroma mai aparte? Sau ca deja au inceput sa apara mesajele de genul: AMR X zile pana la Craciun? :) ) Dragilor, hai sa ne bucuram de fiecare zi, mai este atata timp pana la Craciun, mai putem face atatea lucruri (pe langa curatenie :D ). Putem face de exemplu, o rulada cu dovleac si cu crema de mascarpone :) :

Ingrediente rulada cu dovleac:

- 200 grame piure de dovleac

- 3 oua

- 200 grame zahar

- 100 grame faina

- 1/2 lingurita praf de copt cu sofran (sau simplu)

- un praf de sare

- cardamon si nucsoara

Ingrediente crema de mascarpone:

- 400 grame branza mascarpone

- 50 grame unt

- 100 grame zahar pudra

- esenta vanilie

Se incepe prin preparea piureului de dovleac, pe care il puteti face si cu o zi inainte. Pentru ca dovleacul de placinta are coaja mai tare si e mai greu de curatat, cel mai bine il spalati bine apoi taiati rondele/felii mai grosute, cu tot cu coaja. Incingeti cuptorul la temperatura medie (170-180 de grade) si puneti dovleacul la cuptor. Il lasati pana incepe sa se inmoaie. Dupa ce se raceste putin, curatati de coaja si-l taiati cubulete. Cu ajutorul unui mixer vertical sau al robotului, pisati bine dovleacul pana devine pasta.

dovleac-piure

Daca il faceti cu o zi inainte, puneti piureul de dovleac, racit, la frigider, acoperit cu o folie alimentara.

Pregatim rulada cu dovleac. Incingeti cuptorul la 190 de grade si pregatiti o tava intinsa (23/35 cm) cu hartie de copt.

Bateti cele 3 oua timp de 4-5 minute pana isi dubleaza volumul, adaugand zaharul treptat. Cand s-au deschis la culoare adaugati 200 grame de piure de dovleac.

dovleac

Mixati pana la omogenizare dupa care adaugati ingredientele solide: faina cernuta impreuna cu praful de copt (am folosit praf de copt cu sofran, atat pentru culoare cat si pentru aroma, dar e ok si cel simplu, daca nu aveti din acesta), praful de sare si cardamonul cu nucsoara. Cardamonul ii da o aroma deosebita, daca nu-l aveti prin bucatarie, va recomand sa-l luati! Daca totusi nu aveti, puteti pune scortisoara.

Amestecati usor cu spatula apoi turnati in tava de copt. Am zis turnati, pentru ca este o compozitie lichida.

blat-dovleac

Lasati la cuptor in jur de 15 minute, sau pana trece testul scobitorii. Blatul iese pufos si foarte moale. Cat timp sta la cuptor luati un prosop curat de bucatarie, il bagati in apa si il stoarceti foarte bine!!! Il intindeti pe masa. Scoateti blatul din cuptor, il lasati cateva minute sa se racoreasca, apoi il mutati pe prosopul umed si il acoperiti pe ambele parti cu acesta.

Pregatiti crema mascarpone. Untul la temperatura camerei se mixeaza pana se face spuma, apoi se adauga branzica mascarpone (si ea la temperatura camerei). Se mizeaza pana devine spuma si se adauga zaharul pudra. Eu am pus in jur de 50-100 de grame de zahar pudra si putina esenta de vanilie.

mascarpone

Descoperiti blatul si intindeti crema mascaporne. Cu ajutorul prosopului pe care sta blatul incepem sa rulam pe lung. Mutam rulada in folie alimentara, pe care o strangem bine ca sa-i dam forma de rulada. Se da la rece peste noapte.

Se scoate din frigider si se lasa in jur de 5 minute la temperatura camerei pentru ca sa se inmoaie crema.

Rulada cu dovleac si crema de mascarpone are un gust deosebit: pe langa aroma de dovleac se simte combinatia de cardamon si nucsoara, care ii da un gust deosbit, iar crema de mascaporne, care este din belusg, inmoaie si imbina perfect gusturile de la rulada.

rulada-dovleac

rulada-dovleac-crema-mascar

cmrea-mascarpone


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>