Rulada cu mure

Rezumat
Denumire reteta
Rulada cu mure
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
5 Based on 18 Review(s)

Cand ne intorceam de pe Calimani, am tot vazut mure de vanzare pe marginea drumului. Ii zic lui Bogdan ca vreau, dar zice ca nu mai opreste, ca eram super obositi si ca oricum nu le faceam nimic cand ajungeam acasa… insa, la un moment dat, in timp ce asteptam linistiti sa treaca trenul, vine un pusti cu 2 pahare mari de mure. I-am zambit frumos lui Bogdan si el mie… amandoi cu gandul la ce zisesem mai devreme. Si am luat murele pe care le vedeam deja rulada cu mure :)

Iata ce a iesit:

Ingrediente blat:

- 5 oua

- 150 grame zahar (6 linguri)

- 75 grame faina (2 linguri pline)

- 1 lingura cacao

- 25 grame nuci/ alune/ migdale rase

- un praf de sare

Ingrediente crema:

- 300 grame frisca lichida

- 2 cutii branza philadelphia

- 1 intaritor de frisca (optional)

- mure, multe mure :D

Glazura:

- 125 grame margarina

- 4 linguri zahar

- 2 linguri cacao

sau

- ciocolata :)

Se pregateste blatul prima data. Se incinge cuptorul la temperatura medie. Se foloseste tava mare de la aragaz, care se tapeteaza cu hartie de copt.

Ouale, la temperatura camerei, se separa. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana devin tari, apoi se adauga zaharul, treptat, amestecandu-se pana la dizolvare. Detalii complete despre cum se mixeaza albusurile gasiti aici. Se adauga galbenusurile putin batute, cat sa se omogenizeze, peste albusuri.

albusuri

Se amesteca usor, lent, de jos in sus, apoi se adauga faina, preferabil cernuta.

faina

Apoi se adauga cacaua cernuta si ea. Am folosit migdale macinate pe care le-am adaugat la final. Puteti sa puneti ce aveti la indemana: nuca prajita si macinata, sau alune macinate.

cacao

Se omogenizeaza totul foarte bine, insa cu miscari lente, de jos in sus. Se pune in tava de copt si se niveleaza frumos. Se lasa la cuptor la temperatura medie timp de 20-25 de minute. Dupa primele 20 de minute, puteti sa incercati cu scobitoarea daca este gata. (Detalii despre cum se face testul cu scobitoarea gasiti aici). Blatul scos de la cuptor se lasa la racit in tava, apoi se aseaza pe un propop umezit si se acopera.

blat-pe-prosop

Se trece la prepararea cremei. Se mixeaza bine branza philadelphia.

branza

Apoi se bate frisca lichida. Se adauga branza deasupra si se omogenizeaza bine. Se intinde peste blat, se niveleaza si se aseaza murele. Lasati 1 lingura de crema si cateva mure pentru decor.

Cu ajutorul prosopului se ruleaza blatul, apasand usor, pentru a nu lasa aer.

se-ruleaza

Crema care a iesit pe margini si cea care am lasat-o deoparte, se unge peste rulada. Deasupra se toarna glazura sau ciocolata topita si se decoreaza cu mure.

Glazura se face astfel: se pune margarina pe foc mic sa se topeasca, se adauga zaharul si apoi cacaua si se amesteca continuu pana s-a dizolvat tot zaharul. Am pus glazura intr-o punguta mica si am taiat foarte putin la un capat si astfel se traseaza linii pe rulada.

Desi a iesit o super rulada cu mure, fooooarte mare, va asigur ca a doua zi nu a mai fost nimic din ea. Am dat lui Bogdan sa duca la bunica lui, sa duca la parinti si am luat si eu in agentie. Si pe seara am savurat amandoi cate-o bucata de rulada cu mure, si gata a fost!

rulada-mure

rulada-de-mure

rulada-cu-mure


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>