Rulada de nuci cu crema de unt

Rezumat
Denumire reteta
Rulada cu nuci cu crema de unt
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
5 Based on 29 Review(s)

Cine nu are nuci, sa-si cumpere! :D Pentru ca reteta asta de rulada de nuci si crema de unt e bestiala (pentru iubitorii de nuci :P ). Cand ne-o facea mama de sarbatori, cand eram mai mici, era cu adevarat zi speciala. Fratelui meu ii placea cel mai mult, tocmai de aceea, acum vreo 2 saptamani, inainte sa plece iar in Japonia, i-am facut rulada (si salamul de biscuiti – stiti deja :P ) si uite asa avea bagaj de 27 de kg cu dulciuri (erau si buhtele cu mac de la mama, si alte bunatati de acasa!). Nu ca n-ar fi avut ei acolo bunatati, dar ca sa-i duca si Ancai ceva gust de “casa, dulce casa”…

Ingrediente 1 rulada:

- 375 grame de nuci macinate

- 150 grame unt

- 125 grame zahar pudra

- 50 grame cacao

- 125 grame biscuiti

- 100 – 150 ml lapte

- 1-2 galbenusuri

- esenta migdale

- 2 pliculete zahar vanilat

Nucile se macina bine, la fel si biscuitii. Pentru inceput se pun 100 de ml de lapte pe foc si 50 de grame de unt, impreuna cu 50 grame de zahar pudra, pana se topesc. Nu trebuie sa fiarba! Se toarna peste biscuiti.

lapte-si-biscuiti

Se adauga nucile, cacaua si putina esenta de migdale.

nuca

Se omogenizeaza foarte bine. Daca mai este nevoie, mai adaugati lapte. Noi suntem obisnuiti cu o aroma intensa de migale, asa ca am pus o sticluta plina plina de esenta. Dar depinde de gusturi. Trebuie sa rezulte o compozitie care sa nu fie nici prea moale, dar sa se poata totusi intinde. Va fi un “aluat” sfaramicios. Intindeti o folie alimentara, puneti compozitia de nuci, puneti o alta bucata de folie deasupra si cu ajutorul sucitorului, intindeti. Dar nu prea mult, sa fie in jur de 30-35/20 cm.

foaie-de-nuci

Restul de unt (100 grame), la temperatura camerei, se mixeaza pana se face spuma, impreuna cu restul de zahar pudra (75 de grame) si zaharul vanilat. Cand s-a topit zaharul, adaugati un galbenus de ou si omogenizati in continuare. Daca considerati necesar, mai puteti adauga inca unul.

crema-unt

Intindeti peste foaia de rulada.

crema

Si cu ajutorul foliei alimentare pe care este asezata rulada, incepeti sa rulati, strangand usor. Se inveleste din nou in folie, stransa bine si se lasa la rece peste noapte.

Pentru noi, rulada de nuci este un desert care ne aduce aminte de sarbatorile de iarna de la mama de-acasa. Ne place aroma de migdale, gustul de nuci si crema moale de unt (daca lasati 10 minute la temperatura camerei) inainte sa serviti rulada.

rulada-cu-nuci-si-crema-de-

rulada-cu-nuci

rulada-de-nuci


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>