Rulada de vita cu legume (la cuptor)

Nu asta am avut in cap cand am scos carnea de la congelator. Vroiam sa fac carnita cu fasole rosii… Insa dupa ce s-a decogelat carnita si am vazut cele 2 bucati de carne relativ patrate si destul de mari… am zis ca trebuie sa incerc o rulada de carne, cu legume multicolore. Insa cum am petrecut weekendul in casa lucrand la site, bineinteles ca l-am trimis pe Bogdan la cumparaturi. Am vrut verdeata si ceapa verde… nu stiu cat se pricep sotii vostri la cumparaturi, insa Boghy al meu a venit acasa cu 2 fire de marar (mai mult firisoare) si o legatura de ceapa mai mult uscata decat verde… Dar nu i-am mai zis nimic, sa-mi fie invatatura de minte sa ies din casa si sa cumpar ce si cat imi trebuie :D

Ingrediente:

- 1 kg carne (vita am avut eu, insa puteti folosi orice fel de carne va place)

- 100 grame de branza ceddar sau parmezan (eu am folosit cascaval… care s-a scurs tot in tava)

- 100 – 150 grame de bacon

- 150 grame pleurotus

- 1 morcov mic

- cateva felii de ardei rosu

- 3-4 fire de ceapa verde

- 2 catei de usturoi

- verdeata: patrunjel, marar (la mine lipseste cu desavarsire pentru ca cele 2 firisoare de marar le-am folosit la sos)

- 50 grame unt + putin ulei de masline

- 50 – 100 ml vin rosu

Sos pentru uns carnea:

- 2 linguri de sos de rosii (sau bulion)

- 1 lingurita mustar

- condimente: sare, piper (daca mai este cazul) cimbru si busuioc

Se pun condimentele pe carnita: sare, piper, busuioc, boia dulce si ulei de masline si se lasa carnita peste noapte (daca nu, macar vreo 2 ore la frigider). Se bate carnita cat sa se subtieze ca sa fie mai usor de rulat.

se-condimenteaza

Se amesteca mustarul cu bulionul, cimbrul si busuiocul si se ung bucatile de carne.

sos

Se aseaza cascavalul, apoi legumele: bucatile de ardei rosu, bucatile de morcov, rondelele de ceapa verde, bucatele de usturoi (sau usturoi pisat), ciupercile si verdeata si deasupra se pune baconul.

legume-si-bacon

Se ruleaza si se leaga bine cu ata sau sfoara alimentara. Capetele le-am prins cu scobitori.

Se incinge untul cu putin ulei de masline si se calesc ruladele pe toate partile.

se-prajesc

Se pun apoi in tava pentru friptura, se adauga sosul din tigaie peste ele, se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor. Dupa vreo 10 – 15 minute vor arata asa:

la-cuptor

Am dat folia deoparte, am adaugat vinul si la fiecare 5 – 10 minute am turnat zeama peste rulade. Spre final, am luat din zeama si am folosit la sosul de marar, lasand in asa fel sa devina carnita putin crocanta la exterior.

Cand este gata, se scoate pe un platou si se taie cu grija, cu un cutit bine ascutit.

rulata-umpluta

A mers de minune cu cartofi wedges si sos de marar. Carnita cu legume la un loc, cu aroma de vin, inmuiat in marar si servit cu cartofi usor picanti… hmmm!

Sa aveti pofta!

rulada-cu-legume

carne-de-vita-umpluta


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>