Rulada pizza

Rezumat
Denumire reteta
Rulada pizza
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
5 Based on 6 Review(s)

Eu i-as spune mai degraba rulada cu carne, desi la noi in agentie e cunoscuta sub numele de EXPERIMENT :D De ce? Pentru ca vine Bi odata cu rulada asta buna de tot, apoi Raluca a luat si ea reteta si cica a facut experimentul…si de atunci asa a ramas. Nu am facut-o pana acum pentru ca aveam ceva emotii in privinta aluatului facut cu bors, dar s-a dovedit a fi floare la ureche :P Ca sa nu mai zic ca a facut soacra mea rulada acum cateva saptamani si am plecat de acolo setata sa fac si eu experimentul. A fost intr-adevar un experiment… nu ma intrebati unde este cabanosul… pentru ca o sa va raspund sincer: langa compozitia tocata… l-am vazut abia dupa ce am pus rulada la cuptor. Se mai intampla… sper ca nu doar la mine :D Nu???

Ingrediente aluat:

- 1 cana bors (sau 1 cana apa + 1, 1 si 1/2 linguri otet)

- 3/4 cana ulei

- 1 praf de sare

- drojdie cat o nuca

- 1 lingurita de zahar

- faina cat cuprinde

Ingrediente compozitie:

- 800 grame carne vita (carne macra)

- 5-6 cepe

- 2 pateuri mari

- 300 grame cabanos, salam, carnati… ce vreti (asta in cazul in care nu uitati sa le adaugati compozitiei finale :P )

- 7 oua

- 100 grame de masline fara samburi (eu am avut masline verzi)

- 2 linguri faina

- ardei rosu

- sare, piper

- patrunjel si marar

Prima si prima data se pune carnea la fiert in apa rece cu 1-2 foi de dafin si cateva boabe de piper. Se spumeaza cat e cazul.

Intre timp se pregateste aluatul. Drojdia se pune la lichefiat cu o lingurita de zahar. Dupa ce se inmoaie se adauga deasupra 1-2 linguri de faina, cana de bors, uleiul si praful de sare si se amesteca bine. Se adauga faina treptat si se framanta pana se face un aluat bun de intins. Se da deoparte, la caldura si preferabil la un loc lipsit de curenti de aer.

aluat-framantat

Se pregateste ceapa. Se toaca si se caleste (eu o toc in felul urmator). Se taie cabanosul rondele. Daca nu aveti masline fara samburi, scoateti samburii si taiati-le rondele si pe ele. Spalati verdeata (eu am avut doar patrunjel, insa mararul ii da un gust foarte bun!) si tocati-o. Daca aveti ardei rosu tocati-l si pe acesta cubulete (eu am folosit un sos cu ardei rosu si bulion special pentru borsuri). Carnea fiarta se da prin masina de tocat (sau mai simplu, se pune in robot). La final se adauga si ceapa calita (in imagine nu e toata ceapa, e doar o lingura!)

carne-si-ceapa

Umplutura asta din robot se pune intr-un vas incapator. Se adauga 6 oua, pateurile, cabanosul, faina, maslinele, condimentele si verdeata. Am pus sosul de ardei rosu, am amestecat, am dat din nou gust de sare si piper.

Se incinge cuptorul la temperatura medie. Se pregateste tava (35/23 cm) – am folosit hartie de copt, dar daca nu folositi ungeti bine tava cu unt/margarina si tapetati cu faina.

Aluatul se imparte in 3 bucati. Se intinde cu sucitorul o foaie care sa incapa in tava. Se aseaza cu grija in tava, folositi-va de sucitor.

aluat

Deasupra se pune jumatate din compozitia de carne.

compozitie

Intindeti a doua foaie si puneti-o peste carne, deasupra punand cealalta jumatate de compozitie. Intindeti ultima foaie, intindeti peste rulada si faceti din loc in loc gauri cu furcurlita. Bateti bine un ou cu furculita sau cu telul si intinteti peste ultima foaie.

cu-ou

Se da la cuptor pentru 10-15 minute la foc mediu 170-180 grade, apoi lasati inca o ora la foc mic. La sfarsit ridicati din nou temperatura cuptorului pentru a se rumeni aluatul de deasupra – eu am folosit grillul pentru a rumeni.

din-cuptor

Se serveste cald pentru ca o sa fie pofta, dar rece e la fel de bun! Se pune cu drag pachetel pentru sot si tot cu drag se duce la serviciu. Ce ziceti, incercati si voi acest experiment? Se merita!!!

featured

Si nu o sa ramana doar experiment, o sa tot il faceti de acuma… :)

rulada-cu-carne


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>