Salam de biscuiti

Rezumat
Denumire reteta
Salam de biscuiti
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
5 Based on 39 Review(s)

Poate unora li se pare salamul de biscuiti ca fiind o reteta simpla, la indemana si ce nu necesita prea multe “cunostinte” in ale gatitului pentru a-l face. Si poate prea banal pentru a fi trimis pana in Japonia… Insa, cand stii ca este acolo un sufletel care adora salamul de biscuiti, il divinizeaza de-a dreptul, reteta devine cea mai sofisticata din lume, si chiar daca e facuta in cea mai simpla modalitate, faptul ca e facut cu cea mai mare dragoste, cu suflet si bucurie… il face sa fie si mai bun. Varianta traditionala, simpla, la care am adaugat doar stafide si putina ciocolata – asta e salamul de biscuiti ce a zburat peste toata Asia si a ajuns la cumnatica mea! Si ca sa intelegeti cat de mult ii place, va spun ca data trecuta i-am trimis salamul de biscuiti cu unt de arahide :D si preconizez ca trebuie sa-mi diversific retetele de acest dulce :)

Ingrediente 3 batoane:

- 1 kg biscuiti

- 400 ml lapte (posibil putin peste)

- 1 pachet unt

- 200 grame stafide

- 100 grame cacao

- 100 grame ciocolata (amaruie sau cu lapte)

- 100 grame zahar (sau mai mult daca vreti mai dulce)

- esenta rom

Cel mai mult dureaza pregatirea biscuitilor, ca in rest… e ca si facut :D Practic luati biscuitii si-i sfaramati in mana, bucati mici, bucati mari, asa cum ies. Sau puteti sa-i puneti intr-un prospop curat si sa treceti cu sucitorul peste ei. Sau varianta cea mai simpla, ii buneti in robot si apasati butonul…doar de cateva ori. Aveti nevoie si de bucatele mai mari,da!

O data pregatiti biscuitii, puneti intr-un vas laptele, cu untul si stafidele si lasati pana se topeste untul, amestecand usor.  lapte

Apoi adaugati cacaua, ciocolata si zaharul si lasati pe foc mic, amestecand constant, pana se dizolva zaharul complet.

cacao

Turnati compozitia peste biscuiti, preferabil in ture, amestecand. Asta pentru a nu avea surpriza ca salamul de biscuiti va iesi prea moale. daca este nevoie, mai puteti adauga lapte. Cantitatea de lapte o sa difere in functie de cat de uscati sunt biscuitii. Puneti esenta de rom, si amestecati. Apoi faceti 3 batoane.

baton-salam-de-biscuiti

Cu ajutorul mainilor, faceti forma de baton, apoi rulati ca sa se faca rotund. Puteti da salamul de biscuiti prin nuca de cocos, prin biscuiti macinati fin sau prin nuca macinata. Rulati apoi salamul in folie alimentara si lasati cateva ore la rece.

salam-de-biscuiti

salam-simplu-de-biscuiti


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>