Salata de pui cu ciuperci

Rezumat
Denumire reteta
Salata de pui cu ciuperci
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
5 Based on 20 Review(s)

Salata de pui cu ciuperci este de fapt varianta scurta pentru salata de pui cu ciuperci, cu porumb dulce, castraveti murati si ceapa marinata. Vii se pare o combinatie ciudata? Ei bine, in faza incipienta, cand te gandesti la ce ingrediente pui nu ti se pare asa atractiva, dar cum am mancat din ea la matusa mea cea mai gospodina dintre gospodine (Mona, abia astept in ianuarie sa scap in caietul tau cu retete :D ) si ne-a placut la nebunie (amandoi baietii au fost incantati maxim, Boghy si fratele meu) am zis ca nu pot rata ocazia de o prepara. Plus ca nu are ingrediente scumpe… si e ceva mai fresh decat clasica salata de boeuf.

Ingrediente salata de pui cu ciuperci:

- carne de pui (1 piept sau 3 pulpe – fierte in prealabil, puteti face o supa de pui)

- 500 grame ciuperci

- 1 conserva de porumb dulce

- 5-6 cepe albe

- castraveti murati (ai mei sunt mici cat degetele, deci vreo 2-3, dar dupa gust se mai poate pune)

- condimente pentru salata: sare si piper

- condimente pentru marinea cepei: 3-4 boabe enibahar, piper boabe, 2-3 foi de dafin, 2-3 cuisoare, 2-3 linguri otet, 1 lingurita zahar

- pentru maioneza: 1 ou si ulei, zeama de lamaie si o lingurita de mustar

Inainte de toate incepem prin a toca ceapa fideluta si apoi trecem la marinarea ei: se pun bucatile de ceapa intr-un vas impreuna cu condimentele specificate: enibahar, piper boabe, foile de dafin, cuisoare, lingurita de zahar si otetul, completam cu apa cat sa acopere ceapa si lasam pe foc. Din momentul in care incepe sa fiarba se lasa maxim 2 minute. Se stinge focul si se lasa asa, in apa, pentru cel putin 15 minute.

Presupunem ca supa este facuta si astfel carnea fiarta :) O rupem in fasiute sau o taiem bucatele mici. Tocam marunt castravetii murati si ii stoarcem bine de zeama. Ciupercile se taie cubulete si ele si se pun in tigaie cu foarte putin ulei si un praf de sare si se tin pana lasa toata apa.

Dupa cele 15 minute se toarce foarte bine ceapa si dam deoparte boabele si se pun toate ingredientele intr-un vas.

salata-cu-ciuperci

Cu ajutorul unui mixer vertical se face maioneza. Puteti sa o faceti si dupa reteta clasica, insa mai nou o fac doar pe aceasta, nu doar pentur faptul ca e mult mai rapida, dar este si mai lejera, fiind facuta si cu albus de ou, care nu lasa sa mai atraga asa de mult ulei.

Oul crud si proaspat se pune in recipientul de la mixerul vertical, se pornete mixerul si se tine apasat, fara sa-l ridicam in sus. Treptat, se toarna incet incet uleiul, mixerul mergand in permanenta. In momentul in care incepe sa se ingroasa, puteti incepe sa miscati si mixerul de jos in sus, turnand ulei in fir subtire, continuu. Se pune putina zeama de lamaie si putin mustar.

Va veti da seama cand sa va opriti, caci maioneza pur si simplu creste vazand cu ochii. Va arata asa:

maioneza

Se amesteca cu ingredientele pentru salata, se condimenteaza si preferabil se lasa asa cateva ore sa se intrepatrunda aromele. Apoi dati iar gust de sare si piper.

salata-cu-pui

Se orneaza dupa bunul plac. Eu nu prea ornez salatele, imi place sa le las cat mai simple. Nu ma intrebati de ce, dar parca la salate nu am rabdarea necesara, la dulciuri e altceva, zic eu :D

Asa cum va ziceam, salata de pui cu ciuperci este o combinatie de gusturi si texturi  cu un gust deosebit. Sigur o sa va placa, caci a mancat si mofturosul meu (fratele meu :P ).

salata-de-pui-cu-ciuperci


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

2 Comentarii

  1. La salata aceasta am salivat inca de cand am vazut prima imagine cu ea in stadiul final, dupa care am citit reteta si mi-am zis ca trebuie sa o fac si eu neaparat. Zis si facut… de Revelion! E foarte gustoasa si chiar daca contine maioneza e mai “light” (daca putem spune asa) decat salata boeuf.

    Post a Reply
    • Lavinia draga, ma bucur ca ai incercat-o si ti-a placut si tie! Te astept sa mai incerci si alte retete si sa ne zici cum sunt :) Te pup!

      Post a Reply

Lasă un răspuns către Lavinia Anulează răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>