Salata de vinete cu maioneza

Rezumat
Denumire reteta
Salata de vinete cu maioneza
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
5 Based on 7 Review(s)

Week-endul trecut am primit de la bunicii lui Bogdan 3 vinete tare frumoase, tocmai culese din gradina. Am stiut din start ca o sa fac vinete cu maioneza, mai ales ca Anca inca era la noi si ii plac tare mult vinetele (si dovleceii si conopida! :P ). Cand au venit baietii sa pozeze (adica sa manance) marea surpriza (sper ca in cel mai scurt timp o sa va pot dezvalui despre ce e vorba) tocmai am scos si painea de casa si am lasat- la racit. Eu faceam maioneza… ei pozau/mancau :) . Si cand am terminat cu vinetele, numai bine a venit si Anca. Si am mancat toti cu o pofta… ca abia i-a ramas lui Bogdan o lingura asa, de pofta :) Noroc ca am primit vineri altele, asa ca am lasat bagajul balta si am trecut la fript vinete. De data asta am avut si ce sa pozez :D Si s-a mancat pe munte… tot tot!

Ingrediente:

- 4-5 vinete (nu trebuie sa fie foarte mari, preferabil mai mici si mai multe caci cu cat sunt mai tinere, cu atat sunt mai gustoase!)

- maioneza din 2 oua

- 1lingurita mustar

- 1 lingura smantana

- 2-3 catei de usturoi

- sare

Se spala vinetele. Acum, de cand cu plita pentru scrijele, am pe ce sa le frig :P si vinetele, si ardeii! Daca nu aveti plita, faceti la fel cum am facut la salata de vinete cu ceapa, adica puneti fiecare vanata in folie de aluminiu si dati la cuptor. Cand sunt gata, se aseaza intr-un vas (cu grija, sa nu va frigeti!), presarati cu sare si lasati vreo 10-15 minute sa se inmoaie. Apoi le curatati de coaja si mai lasati 15 minute intr-o strecuratoare, ca sa se scurga zeama, care este putin mai amara.

vinete-la-scurs

Intre timp se face maioneza. Am facut dintr-un galbenus fiert bine si maruntit si un galbenus crud. Am adaugat 1 lingurita de mustar si la final 1 lingura de smantana.

maioneza-si-smantana

Astfel, maioneza devine mai moale, mai deschisa la culoare si ii da un gust cu adevarat senzational la final, salatei de vinete cu maioneza.

Apoi, se trece la tocat. Cica e bine sa nu taiati cu un cutit de inox ca s-ar oxida… le-am tocat cu cutitul ceramic, dar ghici cu ce am amestecat hahaha :P Deci, le taiati marunt, fiind atat de tinere si de fragede, s-au maruntit instananeu :P

se-toaca

Peste vinete se pune maioneza, nu puneti toata odata, mai bine mai adaugati daca considerati ca e cazul, si adaugati 2-3 catei de usturoi, pisati.

vinete-maioneza-usturoi

Atentie! Puneti usturoi doar daca o veti manca in ziua respectiva, maxim 1 zi dupa, caci altfel se va strica mult mai usor. Puteti sa lasati asa si sa adaugati usturoi abia la servire. Va spun ca fara usturoi parca nu are acelasi gust.

Salata de vinete cu maioneza ne-a placut atat de mult, ca abia astept sa fac din nou, mai ales, ca acum 2 saptamani, cand vinetele mamei mele aratau asa:

vinete

Acum sunt deja mari si frumoase. Dar a avut grija de ele in fiecare seara, sa le ude si sa vorbeasca cu ele :P

Aseara, cand am venit de pe munte, a trecut fratele meu si ne-a lasat bagaj de la mama… o varza uriasa, o conopida la fel de mare, care acum 2 saptamani inca nici nu se vedea, porumb dulce de fiert (abia astept sa-i mananc) si dovlecei mici, rosii si castraveti. Saptamana asta mancam bio! Am zis! :P

vinete-cu-maioneza

salata-de-vinete-cu-maionez

vinete-si-maioneza


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>